14. Mar. 2019

Udlejer har glemt at opkræve huslejestigning: Må han trække det fra mit depositum?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Jeg er netop fraflyttet mit lejemål og har nu modtaget min opgørelse.

Af den fremgår det, at der tilbageholdes et beløb svarende til 11 måneders manglende huslejestigning. Her forbeholder udlejer sig ret til at hæve huslejen uden varsel pr. 1. januar hvert år som følge af nettoprisindeksets procentvise stigning.

Denne stigning har udlejer glemt at påføre min husleje i dette år, og nu regulerer han ved at trække beløbet fra mit depositum uden varsel.

Må han det?

Jeg håber, at I vil tage jer tid til at besvare min forespørgsel.

Venlig hilsen

T

!: Kære T

Hvis en udlejer glemmer at foretage en nettoprisindeksering, vil udlejer normalt kun have lov til at opkræve stigningen fremadrettet, når fejlen bliver opdaget.

I dit tilfælde er der ”kun” gået 11 måneder, og der kan være grunde til, at udlejer har glemt opkrævningen, men det bør efter min opfattelse ikke betyde, at han har lov til at foretage reguleringen over fraflytningen eller depositum.

Jeg vil anbefale dig at indbringe spørgsmålet for Huslejenævnet, hvor du bor, så kan de tage stilling til sagen.

Du kan finde nærmere oplysninger på din kommunes hjemmeside; flere kommuner har slået sig sammen om at etablere huslejenævn. Så det kan være, at henvendelsen skal sendes til nabokommunen.

Alternativt kan du i første omgang meddele udlejer, at du vil indbringe sagen for Huslejenævnet, det kan være, at det løser sagen.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på