Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
18. Okt. 2019

Underbo ramt af vores vandskade: Hvad skal vi betale for at genhuse hende?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Vi har haft en siveskade, der ikke har været opdaget i mere end et år – det er stort set kun vores underbo, der har været plaget af det.

Derfor er spørgsmålet: Findes der en standardbetaling for at genhuse vores underbo?

Jeg har set, at et beløb på 180 kroner har været nævnt i genhusning pr. dag.

Vores underbo har boet i sit soveværelse i cirka én måned, da halvdelen af hendes stue har været dækket af en plastvæg - og den anden halvdel har været brugt til opbevaring af møbler. Endvidere har spisepladsen i hendes køkken også været inddraget til opbevaring.

Venligst
L

!: Kære L

Når der skal være tale om genhusning, skal lejligheden være ubeboelig i væsentligt omfang. Selvom det er halvdelen af stuen, der er ubrugelig, tvivler jeg på, at man kan kræve genhusning.

Som du beskriver det, er både køkken og bad tilgængeligt, men der kan naturligvis godt komme et erstatningskrav på tale for dokumenterbare merudgifter. Så der er næppe så meget at gøre ved det.

Der findes ikke konkrete satser for genhusning. Udgangspunktet er, at de faktiske udgifter refunderes – men nogle forsikringsselskaber vælger at give et kontantbeløb, også kan man selv finde et sted at bo; eventuelt kan man leje et sommerhus eller tilsvarende.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på