Foto: Presse
10. Jul. 2019

Undgå stridigheder i generationsskiftet 


Er du virksomhedsejer? Og har du taget beslutningen om, at det nu er tid til at overdrage virksomheden til næste generation? Det er en stor beslutning at træffe, og der følger sikkert mange følelser med denne beslutning.


Uanset om virksomhedens nye ejer skal findes blandt dine børn, børnebørn eller en udefrakommende, er det vigtigt at generationsskiftet foregår på en korrekt og ordentlig måde. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du får generationsskiftet til at foregå gnidningsfrit.1.1. Kontakt en god advokat


Et generationsskifte er en stor omvæltning for virksomheden. Der er mange regler, love o.lign. som skal overholdes. Det kan være svært at skulle sætte sig ind i de mange regler på området. For at sikre et korrekt og ordentligt generationsskifte vælger de fleste at kontakte en god advokat med speciale i generationsskifte.


Det kan være en god ide at have en fast advokat tilknyttet til virksomheden. På den måde sikrer du og den nye ejer, at det er en advokat som kender jeres virksomhed og kan give jer en kompetent rådgivning, hvis den nye ejer f.eks. ønsker at starte en webshop.1.2. Tal ud om dine tanker


Der kan være mange følelser forbundet med et generationsskifte. Du har sikkert siddet ved roret i mange år, og nu skal du pludselig til at stå på sidelinjen. Det er naturligvis en omvæltning som kræver tilvendelse. Den nye ejer har sikkert nogle nye ideer til virksomheden. Selvom det i starten kan være svært, er du nødt til at acceptere disse nye ideer og tanker omkring virksomheden.


Et godt sted at starte er at tale ud om dine egne tanker. Tal med den nye ejer om dine tanker omkring virksomheden og få afklaret, hvad der forventes af dig. Skal du stå helt ude på sidelinjen, eller skal du stadig være aktiv i virksomheden?

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga