Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
18. Okt. 2019

Vandskade i køkkenet: Skal jeg genhuses?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg har fået vandskade i mit køkken fra min overbo/faldstamme.
Halvdelen af mit loft – helt op til overboens gulvbrædder - er derfor taget ned, halvdelen af mit køkken er også taget ned, og så er vasken fjernet. Alt dette står i min stue.

Forsikringsselskabet vil ikke betale for genhusning. Deres taksator har været i forbindelse med tømmeren, der har taget mit køkken og loftet ned, og han mener ikke, at køkkenet er ubrugbart, da jeg fortsat kan benytte mit komfur og køleskab.

Jeg mener ikke, at man kan lave mad i et køkken, hvor der ikke er håndvask – og hvor det støver, når overboen går på sit gulv. Der står også en affugter, der kører.

Skal jeg genhuses?

Hilsen
R
!: Kære R

Som du beskriver forholdene, synes det ikke at være muligt at benytte køkkenet: Du kan ikke vaske op, få vand til at koge kartofler eller lignende – og jeg mener, at taksators vurdering er forkert.

Du skal klage til forsikringsselskabet, og hvis ikke det hjælper, skal du indgive sagen for forsikringsklagenævnet. Hvis du har merudgifter, skal du sørge for at gemme dokumentation for disse, så du senere kan kræve udgifterne betalt af forsikringsselskabet.

Uanset om der er tale om en ejer- eller lejebolig, kan du også gå til enten ejerforeningen eller udlejer og bede om, at de går ind i sagen. Er der tale om en lejebolig, kan du kræve huslejenedsættelse, så længe manglen er der.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på