Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
16. Jul. 2019

Vandskade i lejemål: Hvor længe skal vi vente på, at udlejer fikser problemet?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Min kæreste og jeg har et lejemål; for snart et år siden meldte vi en vandskade til udlejningsselskabet. Der er hul i taget, og det løber med vand i vores ruder – så meget at det drypper ned fra dem. Ved vores gulv er der også masser af vand, når det regner.

Hvor lang tid skal vi vente på, at udlejer får problemet fikset? Kan vi søge hjælp?

Mvh
M

!: Kære M

Der er ingen tvivl om, at jeres udlejer for længst burde have reageret. Der er formodentlig tale om en skade, der kan være forsikringsdækket, men uanset om det er tilfældet eller ej, skal udlejer sørge for at reagere på den slags skader.

Jeg vil anbefale, at I rykker kraftigt for en tilbagemelding og får en frist for udbedring. Samtidig kan I kræve at få reduktion i huslejen, så længe skaden ikke er udbedret.

Når der nu er gået så lang tid, bør I også kræve, at udlejer får undersøgt, om vandskaden kan have medført skimmelsvamp i lejemålet.

Hvis der er en beboerrepræsentation i jeres ejendom, vil jeg anbefale, at I kontakter dem og orienterer om problemet. I kan også rette henvendelse til huslejenævnet; der kan I ringe til Borgerservice i kommunen for at få de nærmere kontaktinformationer.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på