ANNONCØRINDHOLD
15. okt. 2018

Vi bygger om, flytter rundt og køber møbler som aldrig førAt være optaget af hjemmets indretning, og gå på jagt efter nye ting til hjemmet er efterhånden blevet en hobby for de fleste. Vi danskere bygger om, flytter rundt og køber møbler og nips til boligen som aldrig før. Ifølge Danmarks Statistik er vores udgifter til møbler side 1994 steget med 27%. Vi udskifter ikke længere køkkener, møbler, osv. fordi det er nødvendigt, men af æstetiske grunde, og fordi vi har lyst til det.

Vi bliver konstant eksponeret for trends og tendenser indenfor boligindretning på tv og i magasiner, men især også på de sociale medier. Interiør-bloggere spiller i dag en central rolle, og sætter gang i vores trang til hele tiden at ændre i vores hjem.

Ting er ikke længere noget, som man holder fast i hele livet igennem. Der er kommet en kultur, især blandt den yngre generation, hvor brugte ting bliver søgt og købt på Trendsales eller DBA.

 

Dyre designermøbler er en investering


Denne kultur ændrer dog ikke på, at mange stadig investerer i dyre designermøbler. Tilgangen har dog ændret sig til, at disse møbler bliver investeret i med det udgangspunkt, at de kan sælges videre og der kan købes nye i stedet, sådan at møblerne kan skiftes ud efter de tendenser der er.

Denne udskiftning af dyre designermøbler er nogenlunde selvfinansierende når først det er stablet på benene, hvis man køber og sælger for nogenlunde samme beløb. Man kan altså få flere forskellige designermøbler forbi sit hjem, det kræver blot en ’startkapital’ – altså den første investering i det første designer man køber.

Hvis disse penge ikke lige er til at finde på kontoen, er der alternative finansieringsmuligheder for at købe sit første designermøbel, fx på afbetaling eller via et lån. Hvis man går med tankerne om at låne penge for at få denne investering i gang, er det vigtigt at man er opmærksom på, at lån aldrig er gratis og at der ved online lån ofte er ’skjulte’ omkostninger. Der findes sider som viser hvad det reelt koster at låne penge online, med alle de ’skjulte’ omkostninger lagt oveni, samt hvem der tilbyder det billigste lån til ens behov. Hvis man vælger at låne penge til at finansiere designermøbler eller andet, skal man altid have sin sunde fornuft med sig.

 

Omskiftelighed vs. ’trendmæthed’


Når vi går så meget op i vores hjem, og løbende flytter rundt og skifter farver på væggene, handler det om omskiftelighed. Vi lever i en tid, hvor vi er blevet meget omskiftelige – ikke bare på boligfronten, men også i kærlighedslivet, på jobbet, og andre områder af vores liv. Ting kan ikke længere være statistiske, vi har en trang til at der med jævne mellemrum skal ske noget nyt, og dette udfolder sig især i vores boligindretning.

Der er dog som en form for modsvar til denne omskiftelighed, opstået et fænomen kaldet ’trendmæthed’ – mæthed overfor trends. Det handler om at vi er mere optagede af at finde vores egent personlige og unikke stil, fremfor at være dikterede af trends. Her handler boligindretning om at mærke efter, hvad vi har lyst til – men vil dog altid følge en eller anden form for trend, da boligindretning tager afsæt i den tid vi lever i, og det udvalg der tilgængeligt for os.
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga