Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
08. Aug. 2022

Vi er plaget af støj fra soundbox: Hvad skal vi gøre?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Vi er stærkt plaget af en soundbox i nærområdet – den spiller højt og til sent ud på natten. Vi bor i et klassisk villaområde, hvor husene ligger tæt og haverne støder op til hinanden fra mange forskellige småveje. Jeg har ikke kunnet identificere, hvilket hus støjen kommer fra – og der findes allerede regler omkring støj i vores grundejerforening, som desværre ikke bliver overholdt.

Jeg synes, det er lidt overilet at kontakte politiet, men har jeg noget andet valg næste gang, vi bliver blæst ud af soveværelset den halve nat?

Tak for din hjælp,

Hilsen

L

 

!: Kære L,

Hvis I ikke ønsker at anmelde det til politiet, er det bedste råd, jeg kan give jer i første omgang, at I på grundejerniveau forsøger at finde ud af, hvor støjen kommer fra. Så kan grundejerforeningen som en juridisk enhed derefter tage kontakt til ejeren af huset.

Det er ikke sikkert, at det er den tinglyste ejer, men måske nogle yngre familiemedlemmer, der står bag støjen – måske mens den egentlige ejer er i sit sommerhus eller andre steder.

Så hvis I vil undgå politiets indblanding, bliver I som sagt først nødt til at finde ud af, hvor støjen kommer fra og så fra grundejerforeningens side rette henvendelse og bede om, at der bliver taget hensyn til alles nattesøvn.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga