01. Mar. 2019

Vi har fået husleje tilbage ved en fejl: Kan udlejer kræve, at vi senere betaler den igen?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål går der for øjeblikket op til to måneder - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi er lige flyttet i ny lejlighed, men da vi betalte vores første husleje, fik vi besked fra vores udlejer om, at vi ikke skulle betale den første måned, da den var indeholdt i depositummet.

Det kan vi ikke se af vores lejekontrakt – og det har vi prøvet at forklare udlejer. Nu har vi fået pengene for den første måneds husleje tilbage.

Kan vores udlejer komme om måneder eller år og sige, at han har lavet en fejl - og at vi derfor skal betale den husleje alligevel?

Med venlig hilsen
E

!: Kære E

Det er min vurdering, at hvis fejlen opdages forholdsvis hurtigt, så kan udlejer godt kræve, at I betaler den manglende husleje.

Der er ikke tvivl om, at beløbet vil være forældet, når der er gået tre år - og man vil formodentlig også komme frem til, at man efter et års tid også vil have fortabt retten til at kræve beløbet på grund af passivitet fra udlejers side.

Men måske skulle I alligevel prøve at kigge lejekontrakten igennem igen. Det er ikke sjældent, at man sammen med depositum opkræver husleje for første måned i ét samlet beløb. Så det kan tænkes, at der slet ikke er tale om en fejl.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på