01. Mar. 2019

Vi skal flytte sammen: Kan vi udleje vores ene hus?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål går der for øjeblikket op til to måneder - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg står i den situation, at jeg skal flytte sammen med min - snart - ægtemand. Jeg ejer et hus, hvor mine børn har adresse, de bor på skolehjem under deres uddannelser.

Det er vores tanke, at huset - når vi har renoveret det - skal lejes ud, da vi bliver boende i hans hus, til vi har fundet et fælles.

Hvad er reglerne?

Med venlig hilsen
V

!: Kære V

Regler om bopælspligt er ofte noget, der giver anledning til problemer - ligesom i dit tilfælde.

For at forstå reglerne er det en god ide at kigge på begrundelsen for dem. Begrundelsen er, at man har et grundlæggende ønske om, at der ikke er ledige boliger, hvor der samtidig måtte være boligmangel. Det afgørende er derfor ikke, hvem der bor der, men om der bor nogen.

Hvis situationen er den, at I skal renovere ejendommen - og den derfor ikke er beboelig i en kortere periode, er der ingen problemer i, at den i den periode står tom. Om det så herefter bliver en lejer eller dine børn, der bor der, er uden betydning.

Når I nu vælger at indgå ægteskab, vil det være en overvejelse, om I bør oprette et testamente og eventuelt en ægtepagt for at sikre både hinanden og jeres børn.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på