Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
12. Feb. 2020

Vi vil gerne bidrage til et stærkt landsby-miljø: Kan vi sælge dele af vores grund fra?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Boliga-ekspert!

Vi har købt en dejlig landejendom uden landbrugspligt med 16.500m2 tilhørende grund i en lille landsby på Lolland.

Vi har en drøm om at sælge ca. 4.000m2 af grunden til nogle familier, der kan bygge egne huse og dermed udvide og bidrage til et stærkt landsby-miljø.

Vi er så heldige, at tre familier allerede har vist interesse.

Men kan det mon overhovedet lade sig gøre?

Mvh
E

!: Kære E,

Ideen lyder meget sympatisk og vil formodentlig kunne skabe vækst i et område, der kalder på det.

Det vil i første omgang kræve, at ejendommen skal have ændret status fra landzone til byzone - og derudover vil det givetvis også kræve tilvejebringelse af en lokalplan. Hertil kommer en række udfordringer i relation til byggemodning mv.

Det kan være en ganske langstrakt proces; dog når I nu allerede har tre familier, der har udvist interesse, synes jeg, at I skal rette henvendelse til lokalpolitikerne, der sidder i Teknik- og Miljøudvalget og der prøve at få en indledende drøftelse.

Samtidig bør I også undersøge, om der vil komme lokal modstand fra naboer, da en sådan nabomodstand reelt kan blokere for projektets videre færd.

Mange kommuner har allerede udpeget områder til byudvikling, og hvis det område, I bor i, ikke er et sådan, vil det givetvis kunne give mange udfordringer. Derfor vil jeg anbefale den politiske tilgang, før I bruger for mange kræfter og penge på projektet.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på