Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
25. Sep. 2020

Vi vil købe en del af mine forældres landejendom: Hvordan laver man sådan en handel?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hejsa,

Min mand og jeg ønsker at købe os ind i mine forældres landejendom, så ejerforholdet er 50/50.

Vi ønsker at bo her alle sammen men dog at ombygge staldbygningen til beboelse, så vi ikke skal bo under samme tag.

Hvordan prissætter man - og hvordan kan man lave en sådan handel? Min mor bliver ved med at snakke om et I/S, er det overhovedet en mulighed?

Der er ikke landbrugspligt.

Med venlig hilsen
T

!: Kære T

Det kan godt være et større projekt, der vil involvere flere myndigheder, I er ved at kaste jer ud i. Jeg forudsætter, at ejendommen ligger i landzone, og derfor skal der gives tilladelse til ombygning af stalden og indretning af yderligere en beboelsesbygning på ejendommen. Hvis tingene ellers er fornuftige, vil det forhåbentlig ikke give de store problemer. Sørg for at kontakte de kommunale myndigheder før i går i gang.

Selve handlen kan håndteres ved, at der sker en overdragelse af andele af ejendommen, således at der er fire ejere; dig selv, din mand og dine forældre. I skal for jeres egen skyld sørge for at få udarbejdet skriftlige aftaler om både den nuværende og fremtidige drift – og hvordan man er forpligtet til at fortage vedligehold med mere. Prissætningen på ejendommen skal efter min opfattelse ske på det tidspunkt, hvor I laver handlen – dvs. før i går i gang med at bygge. I skal samtidig afklare, hvem der skal betale for ombygningen af stalden til bolig.

Held og lykke med projektet,

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på