...
04. Apr. 2019

Vi vil sælge vores ene hus og flytte over i et andet: Skal vi betale skat ved hussalget?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?:  God formiddag,

Jeg har et spørgsmål angående beskatning af privat, fast ejendom:

Vi ejer to boliger, der er naboejendomme med status som helårsboliger med bopælspligt - men bopælspligten bliver ikke opretholdt.

Vi har ejet og boet i det ene hus i 20 år med folkeregisteradresse i ejendommen. Ejendommen har været til salg i perioder over de seneste fem år.

Det andet hus, har vi ejet i 14 år og brugt til udlejning. Vi er dog flyttet ind i dette hus, da vi havde til tro til, at vores første hus ville blive solgt.

Nu har der dog vist sig en køber, der er interesseret i det hus, vi bor i nu. Vores spørgsmål er derfor, om vi kan sælge vores hus og melde folkeregisteradresse tilbage til det første, uden at vi bliver beskatningspligtige til fortjenesten ved salget af vores andet hus?

På forhånd tak,
K

!: Kære K

Skat er ofte meget konkrete afgørelser, og det kan få betydning, hvor længe I har boet i hus nummer to, og om det kan dokumenteres, at der er foretaget en reel fraflytning fra det første til det andet hus.

Jeg anbefaler, at I beder Skat om en bindende forhåndsbesked, så I er sikre på, om I skal betale skat eller ej.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på