13. Nov. 2018

Vil du lede en skole? Tidligere friskole begæret på tvangsauktionBarndomsminder og historier fra familiens yngste generationer.

Efter ens indtræden i de voksnes rækker har de færreste et direkte forhold til skolen, men har man mod på at genoptage de hedengangne tider i klasselokaler og på skolegange, så er der nu en unik mulighed for at overtage en forhenværende skole.

Den tidligere Klinte Natur- og Idrætsfriskole er nemlig begæret på tvangsauktion, og når den afholdes i slutningen af november, vil der være mulighed for at byde på de i alt 1.971 kvadratmeter på Fyn.

Dermed er der også en ejendom på markedet, der adskiller sig markant fra de villaer, man ellers typisk ser på salgslisterne.

Og hele 150 elever vil man i princippet kunne undervise, hvis man bliver højeste byder på den nordfynske ejendom, når hammeren falder i Retten i Odense.

 

Gymnastiksal og lærerværelse


Uanset hvordan man planlægger skoleskemaet - hvis man da vil tilbage til at drive skole fra bygningerne - så er der behov for rum indrettet til de enkelte fag. Og faglokalerne, der vil være nødvendige, hvis der igen skal undervises i idræt, matematik eller dansk, eksisterer stadig.

Der er således både lærerværelse, skolekøkken, gymnastiksal, kontorer og en børnehave på de mange kvadratmeter - ligesom hele ejendommen ligger på en grund, der er 14.842 kvadratmeter stor.

Bliver man højestbydende - og dermed køber - skal man dog huske på, at det at købe en ejendom på tvangsauktion adskiller sig markant fra at købe en ejendom i almindelig fri handel:

- På en tvangsauktion køber man på helt andre vilkår, og der er eksempelvis ikke en tilstandsrapport eller mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, man som byder kan læne sig op ad. Derfor skal man tage en fagmand med ud og se den ejendom, man overvejer at byde på, siger Trine Peters, afdelingsleder for tvangsauktionssiden itvang.dk.

- Det er ikke farligt eller svært at købe på tvangsauktion, men man skal sætte sig ordentligt ind i handelsformen, før man møder op i retten. Det kræver, at man gør sit hjemmearbejde, ser ejendommen, og at man får den nødvendige rådgivning. Tilgengæld er der ofte en god mulighed for at få ejendommen til en lidt lavere pris, end hvis man skulle købe den i almindelig fri handel, siger hun.

Tidligere opgørelser fra boligsiden Boliga har da også vist, at huse solgt på auktion oftere går til lavere priser end tilsvarende solgt på vanlig facon.

 

Se mere om auktionen her

Del det på