05. jul. 2022

Vild pris: 300 år gammelt jysk gods er til salg



Både konger og Karen Blixen har betrådt gulvene på det mere end 300 år gamle Lerbæk Gods - og nu kan du blive den næste.

Den historiske ejendom, der ligger udenfor Vejle, er nemlig netop kommet til salg. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Du skal dog have en vis mængden guld på kistebunden, hvis det er dig, der skal overtage godset: Prisskiltet for den prægtige ejendom lyder nemlig på intet mindre end 59,5 millioner kroner.

For det beløb får du det herskabelige hovedhus på 742 kvadratmeter, hvor dele af murværket kan spores tilbage til middelalderen, men som blev bygget om i 1700-tallet, da Kong Frederik IV boede på ejendommen.

Med i prisen følger desuden både en voldgrav og næsten 186 hektar jord bestående af blandt andet skov, eng og en park.

Ifølge salgsmaterialet fra liebhavermægleren Lilienhoff er der i alt ti forskellige bebyggelser med alt fra villaer til udlejning til en forvalterbolig og en jagthytte på grunden.

 

Blandt landets dyreste


Den formidable udbudspris på lige under 60 millioner kroner placerer Lerbæk Gods solidt på listen over landets dyreste ejendomme til salg.

Ifølge Boliga.dk er det historiske gods nemlig det femte dyreste udbud lige nu på det offentlige boligmarked:

Helt i pristoppen ligger et palæ inde midt i København, hvis næsten 400 kvadratmeter kan blive dine, hvis du lægger 100 millioner kroner på bordet.

Lerbæk Gods er dog det absolut dyreste, som det jyske boligmarked har byde på lige nu. Tættest på kommer herregården Frausinggaard nord for Silkeborg, som er til salg for 37,5 millioner kroner. Med i den pris følger 350 kvadratmeter bolig og næsten 112 hektar jord.

 

Se det historiske Lerbæk Gods her


 

SE OGSÅ: Leder du efter en bolig i et bestemt område?


Opret en søgeagent på Boliga.dk og få besked, når der kommer et boligmatch til salg. 

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga