Foto: Home Hobro
14. Okt. 2021

Vild pris: Danmarks billigste hus er solgt


80.000 kroner er ikke umiddelbart et beløb, man kommer langt med på det danske boligmarked - særligt ikke hvis man er på udkig efter en villa.


Men det er ikke desto mindre den pris, som Danmarks billigst udbudte hus netop er blevet handlet for.


Det skriver boligmediet Boliga.dk.


Den beskedne salgspris var også det beløb, som det 95 kvadratmeter store hus udenfor Hobro i Nordjylland var udbudt til salg for:


- Den blev solgt til prisen, som vi satte den ned til, altså de 80.000 kroner, siger ejendomsmægler Nicolai Karmark Bay-Klit fra Home Hobro til Boliga.dk. 


Huset var oprindeligt udbudt til salg for 99.000 kroner, men i august blev der skåret 19.000 kroner af prisen, så ejendommen blev den billigste på markedet, hvilket tilsyneladende var den rigtige taktik.


- Vi endte faktisk med at have flere købere, som desværre måtte gå forgæves, da et hold unge købere købte den. Præcis hvad de vil med den, ved jeg ikke, men det bliver spændende at følge, siger Nicolai Karmark Bay-Klit. 


De nye ejere har under alle omstændigheder lidt af en opgave foran sig. Villaen er nemlig et såkaldt håndværkertilbud, hvor det primært er væggene, taget og vinduerne, der står, mens det indvendige af huset er gravet op.

 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet


 

Helt vildt billigt 


Den endelig salgspris for det billige hus har resulteret i, at køberne er blevet husejere for en kvadratmeterpris på 842 kroner, der er langt lavere end, hvad husene i Mariagerfjord Kommune ellers bliver handlet for.


I den nordjyske kommune har det i 2021 krævet lige knap 8.900 kroner at købe en huskvadratmeter - altså over 8.000 kroner mere pr. kvadratmeter end det billige hus på Hobrovej.


Til sammenligning er en gennemsnitlig dansk villa i 2021 blevet solgt for 18.173 kroner pr. kvadratmeter, det viser Boliga.dks salgsdata.

For øjeblikket koster Danmarks billigste udbudte hus 100.000 kroner - også her skal der påregnes lidt sved på panden. Ejendommen, der ligger ganske tæt på Ribe, sælges nemlig til nedrivning.

Se det billige hus her


LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga