Nyhedsbrevet Bolignyt

2012: Boligpriser faldt med 1 mio. i timen

Skrevet af Boliga.dk (9. januar 2013)


Boligsælgerne var flittige til at sænke priserne i 2012.


De danske boligsælgere måtte sidste år endnu engang barbere milliarder af priserne for at komme køberne i møde.

Ifølge Boligas opgørelse over prisfald* i 2012, blev der samlet set høvlet næsten 9,4 mia. kr. af udbudspriserne i det forløbne år, hvilket svarer til, at priserne faldt med over én mio. kr. i timen, 18.000 kr. i minuttet eller 300 kr. i sekundet, om man vil.
Deler man prisfaldene ud på boligtyper, var det særligt villaejerne, der tog rabatter i brug som lokkemiddel.

I gennemsnit justerede hver hussælger priserne ned med 3,5 procent, eller det der svarer til 64.000 kroner i snit, mens sælgere af ejerlejligheder satte prisen 1,6 procent ned - 31.000 kr. kontant - og fritidshussælgerne gav en rabat på 3,5 procent - 50.000 kr. kontant.

I forhold til 2011 var sælgerne dog knapt så ivrige efter at sætte priserne ned.

Samlet set røg der næsten 11 mia. kr. af udbudspriserne, men antallet af udbudte boliger var også markant højere, og det gennemsnitlige prisfald pr. udbudt bolig var derfor også en del lavere.

Provinsbyer i front
Et vue ud over landet viser, at de største prisfald på huse navnligt fandt sted i de små provinsbyer.

Den lollandske by Harpelunde lagde sig i spidsen med et gennemsnitligt prisfald på 9,7 procent, mens Nørreballe - også på Lolland - og Horbelev på Falster fulgte efter med fald på 9,1 og 8,3 procent i snit.

På markedet for ejerlejligheder var det sælgerne i Korsør, Maribo og Bagsværd, der førte an med nedadgående justeringer på henholdsvis 6,1 procent, 5,6 procent og 5 procent i snit.

Selvom et samlet kontant prisfald på 9,3 mia. kr. lyder af meget, er det dog intet at regne mod rekordåret 2008, hvor sælgerne høvlede 15,3 mia. kr. af udbudspriserne.

Se hvor meget der blev skåret af priserne i din by i 2012:

Villaer

Ejerlejligheder

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.