Nyhedsbrevet Bolignyt

Kan udlejer kræve mere end depositum og indskud ved fraflytning?

Skrevet af Boliga.dk (30. maj 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Jurahjørnet

Kan en udlejer kræve mere end depositum og indskud ved fraflytning af lejebolig?

Herunder er det selvfølgelig antaget, at man ikke har totalskadet lejeboligen.

Venlig Hilsen

C

!: Hej C

Når man flytter ind i en lejebolig, er det meget vigtigt, at der bliver udarbejdet en såkaldt indflytningsrapport, og denne må meget gerne suppleres med billede-dokumentation.

Det er sådan, at udlejer ikke kan kræve lejemålet istandsat til mere, end det så ud ved indflytning. Man kan populært sagt sige, at fraflytningsdiskussionen allerede begynder den dag, hvor lejemålet tages i brug.

Når lejemålet fraflyttes, kan udlejer opgøre sit krav på istandsættelse og det er uafhængigt af, hvor stort eller lille et depositum der er betalt. Udlejers krav er således ikke begrænset til størrelsen af depositummet og eventuelt forudbetalt husleje.

Mvh.

Henrik Høpner

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.