Nyhedsbrevet Bolignyt

Nye døre og vinduer: Kan andelshaverne medtage stigningen ved et salg?

Skrevet af Boliga.dk (5. juni 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til presse@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi er en andelsboligforening, der påtænker at udskifte samtlige døre og vinduer. Dette betales af foreningen ved et lån.

Spørgsmålet er: Vil den enkelte andelshaver kunne pålægge denne udgift som værdistigning på den enkelte bolig ved et fremtidigt salg?

Pt. har bestyrelsen fået ok med stemmeflertal ved generalforsamlingen, og på den kommende ekstraordinære generalforsamling forventes der også et ja.

Venlig Hilsen

T

!: Hej T

Når foreningen vælger at betale og samtidig optager et lån, vil det påvirke den generelle andelskrone. Det kan sammenlignes med, at foreningen vælger at skifte taget, og det er ikke noget, den enkelte andelshaver kan tillægge som en separat forbedring udover andelskronen.

Det kan dog tænkes, at andelskronen generelt vil stige, når man udskifter døre og vinduer. Men over for det står der, at foreningen jo samtidig optager et lån, hvilket påvirker andelskronen negativt.

Den enkelte andelshaver kan ikke efter min vurdering medtage udgiften som en særforbedring. Det vil kræve, at foreningens medlemmer individuelt betaler det, og at det ikke er foreningen, der betaler det.

Mvh.

Henrik Høpner

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.