ANNONCØRINDHOLD
28. okt. 2018

5 gode råd til boligrenoveringen



Trænger dit hus til et ansigtsløft? Vil du gerne højne værdien inden dit kommende hussalg? Eller har du investeret i et håndværkertilbud. Uanset hvilken grund du har til at skulle renovere, så er det vigtigt, at du har sat dig godt ind i tingene, før du påbegynder dit renoveringsprojekt. Herunder følger derfor nogle gode byggeråd til dig, der står overfor en renovering af boligejendommen.

 

Få styr på økonomien


Inden du påbegynder at søge om diverse byggetilladelser, og inden du får dine forventninger alt for højt op, er du vigtigt, at du har undersøgt, hvorvidt din økonomi i det hele taget tillader dig at renovere.

Det handler derfor om at lave en konkret oversigt over, hvad det er, du gerne vil have renoveret. Drejer det sig blot om badeværelset, eller er det hele huset, som står overfor en større tur. Og hvis budgettet ikke tillader at renovere hele huset, kan du så nøjes med at starte ud med et par rum for så efterfølgende at fortsætte med resten, når der er flere penge på kistebunden?

Det er altid en god ide at snakke med banken, når du har at gøre med et større renoveringsprojekt. De kan hjælpe dig med finansieringen, hvad end du skal bruge et lån eller ej.

 

Sæt dig ind i reglerne


Du kan ikke bare påbegynde renoveringen, så snart du får ideen. Selvom du ejer boligen og grunden, så findes der nogle love og regler, som skal overholdes ved renovering. Her får du et kort udpluk af nogle af de regler, du skal være opmærksom på:

  • Byggeloven

  • BBR-loven

  • Bygningsreglementet

  • Planloven

  • Kommunal- og lokalplaner


Sørg for at læse reglerne grundigt igennem, evt. med en byggerådgiver ved din side, så du er helt sikker på, at du ikke overtræder reglementet. Læs evt. mere her om bedste byggepraksis.

 

Søg om byggetilladelse


Det er langt fra alle renoveringer, som kræver en byggetilladelse, men nogle gør dog. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, om dette er tilfældet for dig. Det er især, hvis du foretager store forandringer på ejendommens ydre facade, fx i form af en tilbygning, at du skal huske byggetilladelsen. Det er meget nemt at søge om tilladelse. Du sender blot en elektronisk ansøgning til din kommune over nettet, hvorefter de vil gennemgå den for så at acceptere eller afslå den.

 

Lav en tidsplan


Hvis du selv står for renoveringen, så kan det helt klar anbefales at lave en tidsplan. Selvom en tidsplan oftest ikke holder, så er det godt at have noget at gå efter. Vær dog realistisk når du laver den. Renoveringsprojekter tager ofte længere tid, end man tror, og det gør næppe godt for hverken din tålmodighed eller gejst, hvis du med det samme kommer bagefter tidsplanen.

 

Tegn de rigtige forsikringer


Når du laver en større renovering af dit hus, er det ikke sikkert, at din tidligere boligforsikring gælder længere. Det kan derfor være nødvendigt at ændre den. Inden du går i gang med projektet, bør du tage kontakt til dit forsikringsselskab, så de kan hjælpe dig med at tegne de rigtige forsikringer.

Undervejs i renoveringen kan det også være en god ide at tegne en enterprise eller all risk forsikring i tilfælde af, at dit byggemateriale bliver stjålet, eller der kommer skader på ejendommen.
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga