Nyhedsbrevet Bolignyt

Altan, heste eller stråtag? Det er boligsøgerne på jagt efter i din kommune

Skrevet af Boliga.dk (11. oktober 2017)


Foto: Artur Aleksanian, Steve Bittinger, Ritchie Valens - Unsplash.com


Er det en altan, lige dér ud for køkkenvinduet, der ville gøre det potentielle nye hjem til dit drømmehjem?

Eller ville det være at swappe nabohuset og deres storskyggende træer med en ugeneret udsigt over bølgen den blå, der kunne få dig helt solgt?

Er dit svar det første, taler sandsynligheden for, at din adresse ligger i en af landets større byer, mens havudsigten i højere grad er et yndet søgeord for boligjægerne i de mere yderligt beliggende kommuner.

Helt nye tal fra boligsitet Boliga.dk viser nemlig, at dem der i år har søgt bolig i landets storby-kommuner: København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense søger allermest på ordet: Altan.

Mens det andet ord, der topper listen som det mest søgte i hele 20 kommuner, er: Havudsigt.

Og på trods af at også landets største byer er forsynet med lækre havneområder, er det altså i kommuner som Bornholm, Odsherred, Lolland, Syddjurs, Langeland og Svendborg, hvor der særligt bliver søgt på den attraktive udsigt.

 

Specifikke steder hitter


Det er dog ikke kun det, der findes udenfor vinduerne og altandøren, der trækker i de boligsøgende..

I flere kommuner bliver der nemlig også søgt efter nogle af kommunernes mere specifikke by-navne, der ikke selv har et postnummer.

I Roskilde Kommune er der knap 500 gange søgt efter den sydøstlige forstad Vindinge. Og i Hillerød har den nordlige forstad Gadevang fået 483 søgninger.

Også i Viborg og Holstebro er der blevet søgt efter et par af områdets mindre byer nemlig Skelhøje nær Hald Sø og Dollerup Bakker, og Nr. Felding lige syd for Holstebro.

Et andet specifikt sted, der også trækker i boligkøberne både nær Billund og på Lolland, er Lalandia, der sammenlagt er blevet søgt på 82 gange i år.

 

De lidt sjældnere


I de fleste kommuner placerer udsigt, altan, elevator, have og garage sig - ligesom de mere specifikke byområder-  blandt kommunernes mest søgte ord.

Men fra sted til andet sniger der sig dog også mere særprægede ønsker ind på toplisten.

I år er der således søgt knap 50 gange på “Stråtag” i Tønder kommune. 32 gange på “stort køkken” i Ringsted og 23 søgninger på “heste” i Sorø.

 

Se hvad der bliver søgt mest efter i din kommune her


 

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.