Nyhedsbrevet Bolignyt

Bo billigt: Masser af villaer til under 10.000 kr. om måneden

Skrevet af Boliga.dk (12. december 2012)


Kan du finde 10.000 kr. på budgettet hver måned, er der frit villa-valg på alle hylder i 17 byer. Foto: iStockphoto


Kan du afse 10.000 kr. om måneden til betaling af lån og afdrag, så er der gode muligheder for at blive husejer.

En ny analyse fra Boliga viser, at antallet af huse med en månedlig nettoydelse på maks. 10.000 kr.* er steget fra 61,9 procent af markedet sidste år til 66,2 procent i år.

I 17 byer rundt om i provinsen er det faktisk umuligt at finde en højere ydelse end 10.000 kr., så hvis budgettet ikke er til mere, kan man overveje at kigge efter sit nye hus i byer som Stokkemarke på Lolland, Tim i Vestjylland og Vesløs i Nordjylland.

Til gengæld skal man lede godt og grundigt for at ramme den lave ydelse i området nord for København og de tilstødende kommuner længere nordpå.

Med enkelte undtagelser kan det ikke lade sig gøre at opdrive en eneste villa med en ydelse under 10.000 kr., og samme billede gør sig gældende i Aarhus og Åbyhøj, hvor der ikke er nogen billige villaer på markedet med en ydelse på mindre end en halv snes tusinde kroner.

Var man på udkig efter et billigt hus i Kirke Såby eller Vipperød, begge på Midtsjælland, eller i Agedrup nordøst for Odense sidste år, kunne det være, man skulle lægge vejen forbi igen.

Her er antallet af huse med en månedlig ydelse på under 10.000 kr. nemlig steget med over 30 procentpoint.

Nordvest er billigst
På markedet for ejerlejligheder har der ikke været de store udsving i år.

I slutningen af 2011 lå antallet af ejerlejligheder med en ydelse under 10.000 kr. på 65,6 procent, og i år er det tal 65,8 procent.

Ser man på hovedstadens postnumre, er der bedst mulighed for at finde sig en billig lejlighed i København NV., hvor man kan købe 73,3 procent af ejerlejlighederne og bo for under 10.000 kr. om måneden.

Omvendt er der ikke meget at komme efter i København K., hvor det tilsvarende tal er 13,8 procent.

Se hvor der er flest boliger med en lav månedlig ydelse

Villaer

Ejerlejligheder

* Der er taget udgangspunkt i de brutto- og nettoudregninger, ejendomsmæglerne skal bruge og som skal opfylde følgende krav:

1.Køber finansierer selv en kontant udbetaling på 5 pct. af den kontante købesum oprundet til nærmeste kr. 5.000 dog minimum kr. 25.000.

2.Køber optager et realkreditlån op til den maksimale lånegrænse for den pågældende ejendomskategori efter lov om realkreditlån og realkreditobligationer mv. Løbetiden er 30 år. Lånet er et konverterbart obligationslån med fast rente, der afdrages over hele løbetiden efter annuitetsprincippet. Lånet er baseret på dertil hørende obligationer, hvis kurs er 100 eller nærmeste herunder. Den resterende åbningstid på den pågældende obligationsserie skal ved serieskift mindst være 1 måned.

3. For restkøbesummen udsteder køber et pantebrev. Lånet er med fast rente og har en løbetid på 30 år. Lånet afdrages over hele løbetiden efter annuitetsprincippet. Lånet fastsættes til kurs pari og renten fastlægges som den effektive rente på realkreditlånet tillagt 1,5 procent point og herefter oprundet til nærmeste kvarte procent point.

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.