Nyhedsbrevet Bolignyt

Brandvarm stemning: Her var der prisfest på sommerhusmarkedet

Skrevet af Boliga.dk (26. december 2016)


Foto: Karin Beate Nøsterud/Norden.org


Solens stråler er muligvis skiftet ud med kalenderlysets og rosévinen i glasset med glögg. Men for bare et par måneder siden var der fuld knald på feriestemningen - med liv og glade dage i sommerhuslandet.

Særligt sommerhus-sælgerne i Tisvildeleje, Skagen og Hornbæk har kunnet fejre en henrivende sommer. For med kvadratmeterpriser på over 25.000 kr., har der været prisfest i de tre byer. Det skriver Boliga.

- Beliggenheden for de tre områder er fantastisk, og det trækker køberne til. Samtidig er markedet småt, og der er flere spektakulære handler i netop de områder,  siger boligøkonom hos BRFkredit, Mikkel Høegh.

Helt præcist lød prisen på 30.565 kr. for et fritidshus i Tisvildeleje, 28.004 kr. i Skagen og 26.091 kr. i Hornbæk, viser tal fra Boliga.*

Lynhurtige handler

Herefter finder man Aarhus-forstaden Egå, der med 24.594 kr. var den fjerdedyreste by at blive sommerhusejer i.

Og ikke alene skulle køberne i det midtjyske til lommerne - de skulle også være hurtige til at få fingrene ud igen. Med en salgstid på 116 dage var Egå det sted i hele Danmark, det gik hurtigst med at finde en køber til sommerdrømmen.

Til sammenligning tog det på landsplan 289 dage, mens det i Vejby - som ligger i nærheden af Tisvilde - tog 118 dage og 122 dage i Rørvig i Vestsjælland.

Længst tid at sælge tog det i Ålbæk, syd for Skagen. 535 dage skulle der bruges, inden der var en underskrift på købsaftalen.

Vil du have rabat? Så slå til her

Egå er også godt med, når det gælder om at forhandle pris - hvis man er sælger vel at mærke.

Bare en forhandlingsrabat på 3,8 procent blev det til. Lidt større procentvis nedslag end i Frederiksværk og Liseleje, hvor sælgerne kunne "nøjes" med at give køberne 3,3 procent.

De 3,8 procent har Egå til fælles med bornholmske Allinge, hvor et enslydende procentvist afslag blev givet.

Læs også: Bornholmske sommerhuse er igen populære

De højest, procentvise forhandlingsafslag måtte sælgerne I Fjerritslev acceptere. 12 procent måtte de gå ned i pris for at få lukket aftalen med køberne, mens sælgerne i Tranekær gav et afslag på 11,2 procent.

På landsplan blev der i 2016 i gennemsnit givet 6,9 procent i nedslag på sommerhushandler.

Se salgstiden på sommerhuse i din foretrukne ferieby her

Se kvadratmeterprisen på sommerhuse he

Se hvor stort nedslaget var i feriebyerne her

* Boliga har trukket opgjort salgstid (fra udbudt på Boliga.dk til inaktiv), forhandlingsrabat (forskel mellem senest kendte udbudspris og tinglyst salgspris) og kvadratmeterpris (på tinglyste handler) på tal fra hele 2016. Der er kun medtaget postdistrikter, hvor der har været minimum 20 salg i fri handel.

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.