Nyhedsbrevet Bolignyt

Det vælter ud med huse på markedet: Sådan udnytter du det til din fordel

Skrevet af Boliga.dk (17. oktober 2017)


Der bliver sat rigtig mange huse til salg. Foto: Scott Webb


Ængstelse, spænding og frygten for at misse guldet. Det er blot et udpluk af de følelser, mange har, når de køber hus.

Men selvom der i øjeblikket er sjældent få boliger sat til salg, og mæglerkæderne kaster om sig med fortællinger om tomme hylder, så er der også blevet sat rekordmange nye huse til salg i år.

En ny opgørelse fra den uafhængige boligside Boliga viser nemlig, at man skal helt tilbage til finanskrise-året 2008 for at finde flere nyudbud af villaer og rækkehuse. Antallet af nyudbud ligger dermed et pænt stykke over de sidste to års udbud for samme periode, hvor der ellers har været en sand boligfest, og markedet mange steder er gået fra at være købers til sælgers.

De mange nyudbud er dog også et tegn på, at man som køber ikke skal lade sig påvirke alt for meget af historierne om brandvarme tilstande - hvor man kun kan træffe en beslutning for langsomt:

- Man skal stadig have is i maven og ikke lade sig forblænde af mæglersnak om at slå hurtigt til , siger boligøkonom og direktør i Boliga, Frederik Rovsing.

Stadig store rabatter

For ser man på tallene, er der i år blevet sat 39.842 nye huse og rækkehuse til salg, mens der sidste år kom 38.852 til salg og blot 31.756 i 2012.

Der er altså dagligt nye muligheder for at se på kandidaterne til ens drømmehus - og priserne skal ifølge Frederik Rovsing kun tages som et udgangspunkt for en forhandling:

- Sælgerne er blevet mere optimistiske, og derfor sætter de også priserne højere og højere. Man skal blot være opmærksom på, at langt de fleste boliger stadig bliver solgt med afslag, og det kun er i yderst sjældne tilfælde, at køberne rent faktisk ender med at betale udbudsprisen, siger Frederik Rovsing.

*Udbudstallene er trukket i perioden 1. januar til 16. august. 

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.