Nyhedsbrevet Bolignyt

Grønne skove og brusende bølger: Så meget koster udsigt

Skrevet af Boliga.dk (9. februar 2018)


Vil du se på noget kønt? Så skal du hoste op. Foto: Jens Lelie/Khatam Tadayon


En skolegård? Grønne fællesområder? Eller måske naboens stue?

Når man leder efter et nyt hjem, skal man ikke kun se indad. Uanset om det er småsprossede binderuder eller panoramavinduer, man ser ud af, så er det for de fleste et plus, hvis der er noget kønnere at se på end genboens behandlings-hungrende gavl.

Men det koster, hvis man vil se på noget flot. Optræder ordet "udsigt" i en boligs salgsannonce, så er boligen gennemsnitligt set dyrere, end dem, der ikke har ordet med. Det viser en ny opgørelse fra boligsiden Boliga.*

Mens et hus uden udsigt i slutningen af januar kostede 15.167 kroner kvadratmeteren - eller 2.123.380 for et standardhus på 140 kvadratmeter - så stod et tilsvarende med udsigt i 2.466.660 kroner eller 17.619 kroner per kvadratmeter.

 

Derfor er udsigt mere attraktivt


Og det er da ikke uden grund, at et hus koster mere, hvis der er udsigt, lyder det fra eksperterne i at forfatte salgsopstillinger, ejendomsmæglerne:

- Når der står "udsigt" i en boligannonce, er det typisk for at fremhæve noget, der tilfører huset en særlig værdi.
Udsigt til vand er det noget af det allermest eftertragtede blandt boligkøbere, men også udsigt til skov og natur rangerer højt. Det samme gør udsigt over nabolaget, byens tage, parken, området osv., siger Michael Dalsager, kommunikationskonsulent hos Home.

- En bolig med udsigt ligger typisk højt eller har frit udsyn - og er tit mere uforstyrret end gennemsnittet. Du kan kigge langt fra den - og det er noget, som appellerer til mange, siger han.

Forskellen på en bolig med og uden udsigt har da også en vis værdi i Københavns Omegn. Her er der 8.357 kroner i forskel på huse med og uden noget pænt udenfor vinduerne - mens der i Sydjylland eksempelvis er 4.007 kroner til forskel.

 

Her kan du se, hvor stor prisforskellen er i dit område


* Boliga har opgjort forskellen i udbudskvadratmeterpriserne for villaer og rækkehuse, der henholdsvis indeholder og ikke indeholder ordet "udsigt".

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.