Nyhedsbrevet Bolignyt

Her bliver boligerne solgt i en ruf

Skrevet af Boliga.dk (23. januar 2013)


Aabybro i Vendsyssel løber med førstepladsen i villa-kategorien. Foto: iStockphoto


Håber du at sælge din bolig hurtigt, skal du først og fremmest sætte en skarp pris.

Og dernæst skal du håbe på, at du bor i det rigtige område.

Boliga har undersøgt*, hvor mange sælgere, der er heldige og dygtige nok til at få skudt deres boliger af på under to uger, og tallene viser, at langt de fleste må berede sig på at vente et stykke tid.

Således blev 6,8 procent af de parcelhuse, 11,7 procent af de ejerlejligheder og 3,2 procent af de fritidshuse, som blev handlet mellem 1. juni og 1. december 2012, solgt inden for 14 dage, efter de var blevet sat til salg.

Ingen lynsalg i 18 byer
På villamarkedet har der været størst succes med lynsalgene i Aabybro i Vendsyssel, hvor hver tredje bolig er blevet afsat inden to uger, men også i Aalborg SV og i Rønne har køberne været rappe i en ganske stor procentdel af handlerne.

I førstnævnte tilfælde er 32 procent af villaerne blevet solgt inden 14 dage, mens det for Rønnes vedkommende drejer sig om 23 procent af hushandlerne.

Andre steder i landet er der knapt så gode udsigter til at komme hurtigt af med villaen.

I 18 byer der der ikke registreret et eneste lynsalg, bl.a. i Nordborg på Als, Bagsværd og Græsted i det nordlige Sjælland og i Odense NV.

Hillerød i front
Markedet for lejligheder har det generelt bedre, og det kan også ses på antallet af hurtige handler.

Opgørelsen viser, at der i blot én by - nemlig Bagsværd nord for København - ikke har været en eneste lynhandel i perioden, mens man i byer og bydele som Hillerød, København NV. og Herning i over 20 procent af tilfældene er kommet af med boligen inden for to uger.

I hovedstaden kan samtlige postnumre i øvrigt mønstre over 10 pct. lynhandler.

Ingen lynsalg i godt halvdelen af tilfældene
Kigger man mod sommerhusmarkedet, er der til gengæld lidt mere tilbageholdenhed hos sælgerne.

I 15 ud af undersøgelsens 34 postnumre er det ikke i ét tilfælde lykkedes sælgerne at få skudt sommerhuset af inden for 14 dage.

Se tallene for din by her

Villa/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

*Statistikken er baseret på de boliger, som er registreret som solgte i perioden 1.juni 2012 - 1.december 2012 og som har kunnet matches med et tidligere udbud af boligen.

Postdistrikter med færre end 20 registrerede salg i perioden er udeladt.

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.