Nyhedsbrevet Bolignyt

Her er byerne med flest lynsalg

Skrevet af Boliga.dk (7. november 2012)


Aabybros villasælgere kan glæde sig over flest lynsalg. Foto: iStockphoto


Langt de fleste boligsælgere må vente et godt stykke tid på at få afsat deres boliger, men en lille gruppe kan glæde sig over at få solgt ganske hurtigt.

En ny analyse fra Boliga viser, at 6,6 procent af villaerne og 9,8 procent af ejerlejlighederne i indeværende år blev solgt inden for 14 dage, efter de blev sat til salg*, og mens andelen på villamarkedet er stort set den samme som i 2011, er andelen af lynsalg på ejerlejlighedsmarkedet steget 2,5 procentpoint.

Køberne har slået hurtigst til i Aabybro i Vendsyssel, hvor næsten hver fjerde villa er blevet solgt inden for to uger, og de får følgeskab i toppen af flere nordjyske byer, herunder Nørresundby og Aalborg SV, hvor andelen ligger lige under 20 procent.

I 30 ud af undersøgelsens 253 postnumre er det til gengæld ikke en eneste gang lykkedes at komme af med villaen inden for 14 dage.

Det går hurtigt på Frederiksberg
Markedet for ejerlejligheder oplever en mindre opblomstring i øjeblikket, ikke mindst i hovedstadsområdet, hvor særligt Frederiksberg C's sælgere kan glæde sig over mange lynsalg, i alt 16,5 procent af det samlede antal salg.

Blandt de øvrige postnumre i hovedstaden, er det kun sælgerne i Københavns nordvestkvarter, der halter lidt efter på markedet for lynsalg. Her har 4,2 procent af sælgerne formået at komme af med boligen inden for to uger, mens ejerlejlighederne i bydele som indre by, Nørrebro, Vesterbro og Østerbro er blevet solgt hurtigt i henholdsvis 14,7 pct., 13,7 pct., 13,3 og 12,7 pct. af tilfældene.

Listen toppes dog af nordsjællandske Espergærde, Hørsholm og Risskov ved Aarhus, hvor andelen ligger omkring 20 pct.

I seks postnumre har ingen købere slået til inden for 14 dage på ejerlejlighedsmarkedet.

Se hvor mange lynsalg, der har været i din foretrukne by

Villaer
Ejerlejligheder


* Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der er handlet 20 eller flere boliger i løbet af 2012 og kun i tilfælde, hvor boligen i salgsprisdatabasen er matchet op mod en ejendomsmæglerannonce.

Fik du læst:

Onsdags-analysen: Danskerne trodser økonomisk sortsyn

Bagvendt konefinte kiksede: Peter Linck-hus ryger på tvang igen

Ugens bolig: Her boede en af Danmarks største skuespillere

Jurahjørnet: Hvor lang opsigelsesfrist skal jeg give lejer?

Efter 20 måneder uden salg: Rolf Sørensens villa i kæmpe prisdyk

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.