Nyhedsbrevet Bolignyt

Her er Danmarks dyreste og billigste sommerhus-områder

Skrevet af Boliga.dk (7. februar 2018)


Foto: Aaron Burden, Unsplash.com


De fleste sommerhussøgende er nok ganske familiære med følelsen af, at lommerne er lidt for flade, bankbogen for tynd og kistebunden for tom til, at man kan smide pengene efter de fritidskvadratmeter, man egentlig allerhelst ville have.

Og har man ikke ligefrem en blankocheck til sommerhuskøbet, er der nok nogle dele af ferie-danmark, man skal udelade fra sin boligsøgning.

Lige nu er sommerhusene i landets dyreste områder nemlig udbudt til salg for omkring 40.000 kroner pr. kvadratmeter.

I Tisvildeleje, der er landets dyreste sommerhusområde koster en sommerhuskvadratmeter således for øjeblikket hele 40.358 kr., mens man hos næsten-naboerne i Hornbæk skal slippe landets for øjeblikket næsthøjeste sommerhuspris på knap 39.500 kroner pr. kvadratmeter.

Og netop på grund af de høje priser peger mæglerkæden Nybolig på, at sommerhuskøberne nu også er parate til at trække mod andre feriedestinationer end den eksklusive nordkyst.

- Folk er i højere grad indstillet på at transportere sig, hvis de kan få dobbelt så meget eller mere plads for de samme penge. Det gælder også for sommerhuse, hvor vi i 2017 så en betydelig vækst i salget, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef hos Nybolig.

- Det tror vi vil fortsætte, og folk vil også flytte sig længere væk fra de meget populære og trendy områder i Nordsjælland. Møn, Lolland, Falster og Vestsjælland vil formentlig også opleve, at flere søger dertil for at få mere sommerhus for pengene, selvom man ikke lige kan komme til 'Musik i Lejet' og købe en cortado og en økologisk italiensk is, siger han.

Danmarks billigste sommerhus-områder

Netop Vestsjælland, Lolland og Falster lægger for øjeblikket jord til landets billigste sommerhusområder.

I Eskebjerg, der ligger lige nord for Kalundborg, og i Nakskov og Dannemare, der begge ligger på Lollands syd-vestlige kyst, koster sommerhusene således ikke over 9.550 kroner pr. kvadratmeter.

Lyder dit budget eksempelvis på en halv million kroner, køber det dig - alene regnet i kvadratmeter - mellem 50 og 60 styks i landets billigste postdistrikter, mens du med et budget i samme størrelsesorden ikke får mere end beskedne 13 kvadratmeter i landets dyreste sommerhusdistrikter.

Se, hvad sommerhusene koster i dit område her

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.