Nyhedsbrevet Bolignyt

Historisk landsted begæret på tvangsauktion

Skrevet af Boliga.dk (10. november 2017)


Foto: itvang.dk


Fra H.C. Andersen til nutidige bryllupsfester til en tvangsauktion.

Den sydsjællandske avlsgård Christinelund har en lang historie, og nu skal et nyt kapitel muligvis skrives i Retssal J, Retten i Nykøbing Falster.

Landejendommen er nemlig begæret på tvangsauktion, oplyser Boligas tvangsauktionsside itvang.dk.

Og falder hammeren over de fredede rammer ved Præstø, kommer der nye ejere af avlsgården, der har haft besøg af hele nationens digterfader, H.C. Andersen, og hvor også menigmand uden de store fortælleevner har kunnet overnatte de senere år. Der bliver nemlig annonceret for bed and breakfast på landstedet, der er en alvsgård under Nysø Gods.

Dermed har man kunnet tage et kort ophold i de historiske rammer, hvor hovedhuset er opført i midten af 1800-tallet - tegnet af arkitekt Ferdinand Meldahl med Kunsthal Charlottenborg i København som et af de mere velkendte værker.

 

Grandios og magtfuld


Han tegnede stuehuset, der har hele 16 værelser, og som i fredningsteksten hos Slots- og Kulturstyrelsen beskrives som "en mindre, men meget karakterfuld herregård, hvis renæssanceinspirerede formsprog får bygningen til at virke både grandios og magtfuld."

Det kommer indendøre blandt andet til udtryk ved, at fødderne skal træde rundt på parketgulve og sildebensparket, mens man kommer fra havestue til bibliotek - eller et af de andre mange rum i stuehuset på Christinelund.

Det er dog ikke alene det fredede stuehus, der hører med til ejendommen.  Hele ti bygninger - og dertilhørende beskrivelser - kan man finde gennemgået i materialet hos itvang.dk.

Staldbygninger, chaufførfløj, hønsehus og et parcelhus er et par af de ejendomme, der er fundet plads til på den 72.000 kvadratmeter store grund.

Se Christinelund her

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.