Nyhedsbrevet Bolignyt

Hurtigt salg: Dyre sommerhuse giver baghjul til de billige

Skrevet af Boliga.dk (14. februar 2017)


Foto: Pedro de Sousa, Unsplash.com


Der er ikke meget slagtilbuds-stemning over sommerhusmarkedet for øjeblikket.

I 2016 var det nemlig ved de sommerhushandler, der blev indgået for under én million kr., at køberne var længst tid om at få pengene op ad lommen.

Mens nøglerne til de sommerhuse, der blev solgt for mere end to millioner kr., hurtigst skiftede bundt.

Det viser en opgørelse som Boliga.dk, har foretaget af samtlige sommerhushandler sidste år.

- De dyre sommerhuse ligger typisk i områder, som man kan nå inden for en times tid fra Københavns-området, Aarhus-området og Aalborg-området, og derfor er der mange potentielle købere inden for kort afstand. Det er både med til at hæve priserne og få salgstiderne ned, siger Boliga-direktør Frederik Rovsing.

Flere måneders forskel

De sommerhusejere, der sidste år handlede deres huse til mere end to millioner kr., havde i gennemsnit ventet 219 dage svarende til lidt mere end syv måneder på at den rette køber skulle melde sig.

Var sommerhuset derimod udbudt til 999.999 kr. eller mindre gik der i gennemsnit 318 dage - altså over ti måneder, før en køber slog til.

Lå prisen mellem en og to millioner - gjorde salgstiden det sandsynligvis også.

Ifølge tal fra Boliga tog det nemlig i gennemsnit 263 dage at få solgt ferieboligen med en udbudspris på mellem én og to millioner kr.

Høje priser nær på storbyerne

Ser man på beliggenheden afslører det nuværende udbud på boligmarked hurtigt, at man for summer over to millioner kr. får mulighed for at købe sommerhuse i de attraktive områder nær storbyerne.

Det er således sommerhusmarkedet i byer som Skæring ved Egå nord for Aarhus og Malling syd for Aarhus - der sammen med de sjællandske liebhaver-sommerbyer Hornbæk, Gilleleje og Tisvildeleje åbner sig, når man har den helt store pengepung at købe ind for.

Traditionelt er disse områder dog også blandt de allerdyreste at investere i et fast feriested.

I Egå blev sommerhusene sidste år i gennemsnit solgt for 25.330 kr., mens kvadratmeterne i Hornbæk gik for 26.099 kr.

Tisvildeleje trak årets dyreste kvadratmeterpriser, her skulle der nemlig betales 30.256 kr. for hver eneste gennemsnitlige kvadratmeter.

 Se udbuddet af sommerhuse her

Billige < 999.999 kr. 

Mellem 1.000.000 kr - 1.999.999 kr. 


Dyre > 2.000.000 kr.

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.