Nyhedsbrevet Bolignyt

Der er vandskade. Skal jeg genhuses af udlejer?

Skrevet af Boliga.dk (11. oktober 2017)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Jeg vil gerne bede om dit råd til, hvad jeg skal gøre, da mit boligselskab nægter at genhuse min søn og mig, mens de laver gulvet efter en vandskade, som er forårsaget af et stoppet rør inde i væggen.

Boligselskabets forsikring står for renoveringen, men de mener ikke, at de er forpligtede til at genhuse os. Det må vi selv klare, mener de.

Men det kan da ikke være rigtigt. Det er jo ikke min skyld, at skidtet herude er gamle, nedslidte rør. Jeg er pensionist og psykisk syg

Mvh.
M

!: Hej M

Det afgørende i vurderingen af, om I skal genhuses, er, hvor stor en del af lejligheden, der er ubeboelig, og hvor lang tid, reparationen vil tage.

Hvis der kun er tale om en mindre del af lejligheden, der er ubeboelig, er udlejer efter min opfattelse ikke forpligtet til at genhuse i den situation.

Hvis selve reparationen også af en mindre del, tager meget lang tid – efter min opfattelse mere end et par uger– kan genhusning dog godt komme på tale.

Skal hele lejlighedens gulve udskiftes, er der efter min opfattelse ikke tvivl om, at udlejer er forpligtet til at genhuse dig og din familie.

Mange gange foregår det rent praktisk ved, at udlejer betaler et kontantbeløb, hvorefter lejer kan leje et sommerhus eller tage på 14 dages ferie i udbedringsperioden.

Udlejer vil tilsvarende også være forpligtet til at skulle sikre, at lejers indbo ikke lider skade i perioden.

Mvh.
Henrik Høpner

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.