Nyhedsbrevet Bolignyt

Det dryppede fra loft, stue og bad. Afløbet var tilstoppet, og varmen virkede heller ikke. Kan vi få reduceret huslejen?

Skrevet af Boliga.dk (14. februar 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg håber, du kan hjælpe med disse spørgsmål:

1. Kan vi kræve reduceret husleje på en lejlighed, hvor disse fejl er til stede, indtil de bliver rettet?
- Manglende postkasse
- Dør som går op
- Dør som går på
- Ikke isoleret ordentligt
- Dryp fra loft i stue, køkken og bad
- Semi-tilstoppet bad
- Løs ledning fra loft

2. Der er kommet ny administration på lejemålet. Har vi en sag mod den gamle udlejer, om at få penge tilbage, da de ikke har givet det, som har været lovet? Da vi flyttede ind, var der ikke rengjort, der var øldåser overalt på toilettet, løst barberblad i skabet og savsmuld overalt i skabene.

Varmen virkede ikke de første to måneder, og afløbet i køkkenet var tilstoppet i de fire første måneder. Udlejer reagerede næsten ikke på nogen beskeder.

Mvh
O

!: Hej O

En udlejer er altid forpligtet til at sørge for, at det lejede er i brugbar stand.

Hvis ikke kan lejer i nogle tilfælde enten ophæve lejemålet og flytte, eller kræve at få reduceret huslejen, indtil udlejer får ordnet manglerne.

Det er en ganske vanskelig proces, herunder også problemfyldt at sikre bevis for.

Naturligvis skal man rette henvendelse til udlejer som det første. Dette bør ske skriftligt, og hvis udlejer ikke sørger for at ordne tingene, kan man indbringe sagen for huslejenævnet. Huslejenævnet kan herefter besigtige lejemålet og vurdere dels, om udlejer skal være forpligtet til at udbedre tingene, og dels om der i særlige tilfælde kan blive tale om en reduktion af huslejen.

Flere af de ting, du nævner, vil næppe enkeltvis kunne medføre en huslejereduktion, og jeg er i tvivl om, hvorvidt det samlet set vil kunne medføre en huslejereduktion, måske bortset fra det, du nævnte om, at det drypper fra loftet. Det lyder bekymrende.

Hvis udlejer ikke reagerer på din henvendelsen, kan du - som jeg skriver - kontakte huslejenævnet.

Hvis der er mangler ved et lejemål ved indflytningen, skal man give udlejer skriftlig besked om det senest 14 dage efter overtagelsen.

Mvh.
Henrik

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.