Nyhedsbrevet Bolignyt

Det regner ned i min lejlighed, og foreningen har ikke fikset det. Hvad kan jeg gøre?

Skrevet af Boliga.dk (7. februar 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg står i den situation, at jeg har en andelslejlighed allerøverst, hvor det har regnet ned igennem taget og ned i min lejlighed.

Jeg har siden slutningen af 2015 klaget over det, og det er sket mange gange.

Der er kommet en kæmpe revne i mit loft og en stor brun plamage.

Jeg har sendt billeder flere gange, hvor den er vokset. De har aldrig lavet det eller været interesseret i det. 

Hvad kan jeg gøre?
S

!: Hej S

Uanset om du bor oppe eller nede i en andelsboligforening, skal foreningen selvfølgelig sørge for, at ejendommen er i god vedligeholdelsesstand.

Der er ingen tvivl om, at det er foreningens forpligtelse at sikre, at taget er tæt.

Hvis ikke foreningens bestyrelse sørger for det, vil jeg anbefale, at du bringer emnet op på en generalforsamling, og hvis ikke det kan vente, er du nok nødsaget til at gå til en advokat, så en advokat kan hjælpe dig med at rejse et krav over for foreningen.

Hvis foreningen ikke har penge til den store udbedring, skal de i det mindste sørge for, at der bliver foretaget en reparation, så der ikke kommer vand ind.

Med hensyn til de indvendige skader mener jeg også, at foreningen skal udbedre disse, da årsagen er manglende vedligeholdelse af taget.

Derudover kan et hul i taget jo også skade andre dele af ejendommen, så det er både uforsvarligt og uforståeligt, at bestyrelsen ikke har gjort noget ved det.

Mvh.
Henrik Høpner

 

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.