Nyhedsbrevet Bolignyt

Hvordan kan vi overdrage huset til vores datter?

Skrevet af Boliga.dk (31. januar 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi er ejere af et lille rækkehus, som vores datter lejer af os. Ejendomsværdien er 940.000 kr., og gælden er på 837.000 kr. (afdragsfrit lån).

Hvordan kan vi overdrage huset til vores datter - vi ønsker ikke at sætte hende i anden gæld end den gæld, der er i huset, så det vil vel sige, at vi forærer hende 103.000 kr., hvis vi går ud fra, at det kan sælges til ejendomsværdien.

Og kan vi så forære hende de 103.000 kr. skattefrit? Vi ønsker ikke, at hun skal have omkostninger overhovedet, ud over at hun påtager sig gælden.

Hvem henvender man sig til? En advokat, der kan udfærdige skøde mv.?

Venlig hilsen
B

!: Hej B

Det er min umiddelbare vurdering, at I godt kan overdrage ejendommen til jeres datter, uden at det vil give jeres datter skattemæssige problemer.

Normalt anerkender Skat, at man i familieforhold overdrager fast ejendom til en pris, der ligger inden for den offentlige vurdering minus 15 procent.

Det vil helt konkret i jeres tilfælde betyde, at I principielt ville kunne overdrage den til 799.000 kr., og når jeres plan er at overdrage den til restgælden på ca. 837.000 kr., vil det efter min opfattelse ikke give jer problemer.

Hvis I vil være helt sikre, kan I bede Skat om en såkaldt bindende forhåndsbesked, men hvis ikke I vil gå den vej, bør I kontakte en advokat, der kan hjælpe jer med at udarbejde købsaftale/skøde på overdragelsen.

Hvis I vælger også at betale omkostningerne til advokaten og tinglysning af skødet, vil dette principielt set være en gave, I giver jeres datter, men da beløbet ligger under den skattefrie maksimumgrænse, vil det heller ikke give jer problemer.

Jeg har ikke ved dette svar taget stilling til, om I selv evt. skal betale ejendomsavanceskat i forbindelse med salget.

Det kan en advokat også hjælpe jer med.

Mvh.
Henrik Høpner

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.