28. mar. 2018

Jeg vil købe mine eks-svigerforældres hus. Hvad skal jeg være opmærksom på?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Da jeg var gift, snakkede vi med mine daværende svigerforældre om at købe deres hus. Nu er vi så blevet skilt, men jeg går stadigvæk og leger med tanken om at købe!

Huset ligger i Aarhus  og den offentlige vurdering er på 2,7 millioner kroner, men det er mildest talt et håndværkertilbud. Der er skimmel i kælder, revner i murværk, taget skal skiftes osv., osv.

Det eneste, der er i orden, er et nyt badeværelse!

Kan jeg sammen med mine svigerforældre selv finde en pris uden at få huset vurderet?

Hvis man køber et håndværkertilbud, som muligvis ikke kan reddes, og man så skal bygge nyt, kan man så købe det som et projektkøb uden udbetaling? Der bliver brug for hver en krone til huset.

Tanken er at vi får gennemgået huset med tilstandsrapport, energimærkning og el-rapport. Derefter vil jeg bede en byggesagkyndig om at gennemgå ejendommen for at vurdere, om det skal rives ned, eller om det skal renoveres, og hvad de to muligheder koster.

Er der andre ting, jeg skal være opmærksom på? Og hvordan skal jeg/vi håndtere salget?

Mvh.
J

!: Hej J

Det vil altid være en god idé at få udarbejdet tilstandsrapport, elsyn og energimærke på en ejendom, der skal sælges.

Når man har rapporterne, har man også et bedre udgangspunkt for at sætte prisen.

Jeg vil - for at undgå fremtidige diskussioner - anbefale, at I under alle omstændigheder kontakter en lokalkendt ejendomsmægler for at få input til prisfastsættelsen.

Når du ikke længere er direkte familiemæssigt forbundet med sælger, er der efter min opfattelse næppe nogen skattemæssige komplikationer i forbindelse med prisfastsættelsen, men det vil under alle omstændigheder - også af den grund -  være en god idé at få en mæglervurdering ind over.

Hvis du beslutter dig for at ejendommen skal nedrives, skal du - udover alle de andre forhold, man skal være opmærksom på ved et boligkøb såsom tingbog, servitutter, ejendomsdatarapport, forureningsundersøgelser mv. - også være opmærksom på jordbundsundersøgelser, miljøundersøgelser, men også en gennemgang af lokalplan, privatretlige servitutter og lignende for at undersøge, hvilke byggemuligheder der måtte være på grunden.

Jeg vil anbefale, at du får professionel råd fra en advokat, der kender til disse regler.

Mvh.
Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga