Nyhedsbrevet Bolignyt

Kan vi få en ny vurdering af andelsforeningen?

Skrevet af Boliga.dk (8. november 2017)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

I min andelsforening har vi for tre år siden fået sat nye vinduer i hele opgangen samt renoveret vaskekælderen. Er det muligt at få foretaget en ny/ekstraordinær offentlig vurdering på baggrund af disse forbedringer? 

Vh.
L

!: Hej L

I teorien er det muligt at få foretaget en ny ekstraordinær offentlig vurdering. I praksis er det offentlige vurderingssystem imidlertid reelt set brudt sammen i disse år, og der arbejdes på, at der kommer et nyt vurderingssystem i løbet af de næste år.

Det, der er jeres alternative løsning, er at få foretaget en valuarvurdering. Når I vælger en valuarvurdering, påtager I jer imidlertid også en løbende driftsomkostning i foreningen, da en valuarvurdering maksimalt må være 18 måneder gammel.

Det betyder i praksis, at man skal have lavet en ny valuarvurdering en gang om året i forbindelse med generalforsamlingen, hvor andelskronen fastlægges.

Hvis I er bange for, at værdierne bliver sat for højt, vil jeg gøre opmærksom på, at I ikke behøver at fastsætte andelsværdien til det allerhøjeste i forhold til valuarvurderingen.

Jeg ser flere og flere foreninger, der vælger at fastsætte andelskronen lavere end maksimum, således at man har mulighed for at opfange regnskabsmæssige udsving over tid.

Mvh.
Henrik Høpner

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.