Nyhedsbrevet Bolignyt

Min hustru vil flytte i forældrekøbslejlighed. Vil det medføre skattefrihed ved salg?

Skrevet af Boliga.dk (10. januar 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi købte i 2009 en ejerlejlighed på Frederiksberg, som skulle tjene som studiebolig for vores datter. Hun er sidenhen flyttet sammen med en kæreste, og lejligheden har været (er) lejet ud til anden side.

Nu venter de barn, og min kone vil gerne flytte derover, mens barnet er lille. Hun ønsker at være til rådighed under eventuelle sygdomsperioder o.l. Jeg vil blive boende i vores parcelhus i Jylland og forventer da, at min kone flytter tilbage efter en periode, når de unge forældre er kommet i god gænge.

Der er tale om en reel flytning – altså at hun folkeregistermæssigt – og i enhver anden henseende – vil være flyttet. Vil dette kunne medføre skattefrihed ved et eventuelt senere salg?

Med venlig hilsen
B

!: Hej B

Det afgørende er, om der er tale om en reel flytning. I den situation er folkeregistertilmelding kun en del af den samlede situation.

Der er næppe tvivl om, at skattevæsnet med en vis interesse vil vurdere, om din hustru har haft reel bopæl i lejligheden eller ej.

Jeg vil anbefale, at I beskriver situationen meget grundigt og herefter beder skattevæsnet om at få en bindende forhåndsbesked.

Det vil i øvrigt også være et spørgsmål om, hvordan skattevæsnet vil vurdere din situation, da jeg går ud fra, at I begge står som ejere af lejligheden.

Gevinsten vil således skulle deles mellem jer, og som du beskriver det, har du i hvert fald ikke tænkt dig at flytte til Frederiksberg for at være barnepige.

Men selvom I måtte ende med at betale skat, kan I således glæde jer over, at jeres datter har haft et godt sted at bo, og I selv - også efter skat - tjener penge på det.

Mvh.
Henrik Høpner

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.