Nyhedsbrevet Bolignyt

Overboen tramper rundt. Jeg bliver helt hidsig indvendigt

Skrevet af Boliga.dk (28. december 2016)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

!: Kære Henrik Høpner

Jeg bor til leje i en lejlighed på 65 kvadratmeter. Jeg bor på første sal og ovenover mig bor en familiefar og hans to børn på 13-14 år.

Sagen er, at denne lejlighed er gammel og højst sandsynligt meget dårligt isoleret .

Jeg tror faktisk ikke, at der er noget isolering i loftet mellem mit loft og deres gulv, og det resulterer så i, at det larmer, når de rykker møbler rundt, og især når de går rundt i deres lejlighed.

Det lyder som om, de tramper helt vildt, og det hele knirker. Tingene i min stue ryster, og det "runger" i mine ører. Det er ærlig talt ikke til at holde ud mere.

Jeg har taget en snak med faren for nogle måneder siden, fordi han gik med sko på indendørs, så der måtte jeg simpelthen fortælle ham, hvordan det stod til, og han virker lidt ligeglad, men skulle nok tænke over det.

Det fratager mig min frihed og påvirker min livskvalitet. Det stresser mig, og jeg vågner klokken 23, når de tramper rundt. Jeg vågner kl. fem om morgenen, for der er de oppe. Det giver mig hovedpine og gøre mig meget hidsig indvendigt.

Jeg tog også en snak med boligselskabet, men de siger, at de kan skrive et brev til ham i form af en klage, men jeg tvivler på, at det nytter, og det er heller ikke det, jeg er ude efter, da han bare bevæger sig i sin lejlighed. Man kan så diskutere, om de tramper lidt for meget i gulvet.

Sagen er: Hvilke regler er der for sådan noget, og hvor går grænsen? Er der en myndighed, man kan gå til for evt. at undersøge, om denne lejlighed er beboelig, og om 8.500 kr. i husleje er for meget for en lejlighed under de omstændigheder?

Jeg håber, du kan hjælpe mig. Tak.

Mvh X

?: Hej X

Med hensyn til støjproblemerne er der tekniske muligheder for at foretage nogle målinger, der kan afdække støjniveauet.

Desværre er det ofte sådan, at ældre ejendomme ikke er særligt godt konstrueret, og derfor er der ofte støjgener, og det er desværre sjældent muligt at gøre noget effektivt ved.

Der er efter min opfattelse ikke mulighed for at kræve, at overboen skal lade være med at have sko på, når han går rundt.

Er der derimod tale om, at han bevidst tramper rundt, kan udlejer give et pålæg om, at lejeren skal lade være med det.

Det er komplicerede sager, dels af teknisk karakter, men også fordi man opfatter støj forskelligt.

Med hensyn til spørgsmålet om huslejens størrelse har du mulighed for at indbringe spørgsmålet for huslejenævnet. Huslejenævnet kan også se på vedligeholdelsesstanden af ejendommen og i helt ekstreme situationer måske også gøre noget ved støjgenerne.

Det er desværre en type sager, der ofte ikke er noget at gøre ved.

Mvh.
Henrik Høpner

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.