Nyhedsbrevet Bolignyt

Nye tal: Lejligheder bliver solgt hurtigere

Skrevet af Boliga.dk (16. januar 2013)


Lejlighederne i Københavns Sydhavn skifter hurtigt hænder. Foto: iStockphoto


Mens husmarkedet har svært ved at komme op i omdrejninger, går det noget bedre på markedet for ejerlejligheder.

Udbuddet er på et rekordlavt niveau - ikke mindst på grund af et stort fald i antallet af boliger i København - og samtidig har der været stigende salgspriser i det seneste år.

Og nu viser nye tal fra Boliga*, at salgstiderne også har fået et pænt hak nedad.

Således tog det på landsplan 165 dage - eller lidt over fem måneder - at komme af med sin ejerlejlighed i fjerde kvartal 2011, mens tallet i samme kvartal i 2012 var 141 dage, og her kan navnligt de københavnske sælgere glæde sig over udviklingen.

Hvis man ser bort fra København K, der har oplevet en stigning på fem dage i salgstiden, er der barberet mellem 14-43 procent af den tid, det tog at sælge en lejlighed i de københavnske postnumre.

Amager i front
Det største fald har lejlighedsejerne i København S. oplevet, eftersom salgstiden i løbet af et år er faldet fra et halvt år til tre en halv måned, mens man i Sydhavnen har barberet 44 dage af den gennemsnitlige salgstid og nu kommer af med lejlighederne på 82 dage, hvilket ikke er gjort hurtigere hverken i hovedstaden eller i andre dele af landet.

I Københavns nordvestkvarter og på Frederiksberg har sælgerne fået reduceret salgstiden med omtrent en fjerdel har således fået afsat deres lejligheder efter ca. tre måneder i snit, hvilket er det andet- og tredjehurtigste på landsplan.

De langsommeste lejlighedssalg har fundet sted i det centrale Odense, hvor der er gået ca. et halvt år, før køberne har slået til.

Til gengæld må beboerne i seks postnumre konstatere, at det er gået langsommere med at sælge i de sidste tre måneder af 2012 sammenlignet med samme periode sidste år.

I Hellerup nord for København er salgstiden faldet fra 111 dage til 141 dage, hvilket er det største fald på landsplan, mens man i Rødovre, København K. og Kastrup har måttet vente en smule længere på køberne.

Se hvor hurtigt lejlighederne bliver solgt i dit postnummer

*Boliga har kun medtaget postnumre, hvor 10 eller flere lejligheder er blevet solgt i henholdsvis fjerde kvartal 2011 og fjerde kvartal 2012.

Salgstiden er antallet af dage fra boligen første gang blev annonceret på nettet, til den blev registreret som solgt.

Fik du læst:

Her er vinderen af iPad Mini'en

Ugens bolig: Køb dit eget forsvarsværk

Steen Gudes luksus-slot ryger på tvangsauktion

Slagtilbud på Amalie-villa

Disse mæglere har nu billeder på Boliga

Jurahjørnet: Kan jeg flytte ind i mit værelse og opsige lejekontrakten?Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.