Nyhedsbrevet Bolignyt

Omstridt erhvervsmands villa ryger på tvang

Skrevet af Boliga.dk (24. oktober 2012)


Karsten Thuen er i øjeblikket en af hovedpersonerne i en familiestrid i Vola-koncernen. Arkvifoto: Jakob Boserup


2012 har været et dårligt år for erhvervsmanden Karsten Thuen.

Den tidligere bestyrelsesformand i Vola-koncernen, der blandt andet står bag de verdensberømte Arne Jacobsen-designede armaturer, er sammen med brødrene Carsten og Poul Verner Overgaard blevet stævnet for 255 mio. kr., og oven i hatten må han nu kæmpe for at afværge tvangsauktionen over sit hjem i Vedbæk nord for København.

Villaen er sideløbende med den annoncerede tvangsauktion på itvang.dk sat til salg via ejendomsmæglerkæden Home, som blandt andet fremhæver boligens arkitektur og centrale placering i velhaverforstaden.

Prisen på huset, der er på 225 kvadratmeter, lyder på otte mio. kr.

Familieslagsmål
Karsten Thuen og brødrene Overgaard, som er sønner af Verner Overgaard, stifteren af Vola Holding, købte i år 2000 familiefondens aktier i Vola og fik dermed den reelle magt over foretagendet.

I 2011 smed Civilstyrelsen Karsten Thuen og Volas koncernchef, Carsten Overgaard, ud af familiefonden bl.a. fordi styrelsen mente, at de i strid med lovgivningen havde solgt aktiver for trecifrede millionbeløb til sig selv, og den nye bestyrelse gik i august i år rettens vej for at få erstatning.

Civilstyrelsen reagerede efter stifterens to døtre Lisbeth Overgaard Fayed og Iben Overgaard henvendte sig med påstand om, at de var ikke var blevet orienteret om fondens aktiviteter, og at de var blevet forbigået i forbindelse med uddelinger.

Desuden mente døtrene, at familiefondens og Vola-koncernes interesser var blevet blandet sammen, og at Carsten Overgaard og Karsten Thuen både  havde været sælgere og købere i handler med ejendomme og aktier.

Erstatningskravet er anlagt mod Carsten Overgaard, Poul Verner Overgaard og Karsten Thuen og mod deres personlige selskaber samt Vola-koncernen.

De involverede parter har hidtil afvist anklagerne.

Se tvangsauktionen over Vedbæk-villaen her

Fik du læst:

Nye tal: Købere får stadig pæne rabatter

Nyt Boliga-produkt: Få tjek på andelsforeningens økonomi  - inden du køber

Ace of Base-bagmand vil have 20 mio. for lejlighed

Ugens bolig: Bombesikkert sommerhus

Jurahjørnet: Hvordan bliver mine forældre beskattet mindst muligt?

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.