Nyhedsbrevet Bolignyt

På vej mod OL? De danske ejendomsmæglere er verdensmestre i spytklatter, stenkast og spydkast

Skrevet af Boliga.dk (20. april 2017)


Foto: Frank Kohntopp


"En spytklat fra Kastellet" eller "et stenkast fra havnen".

Hvis Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har spirende drømme om at toppe det henrivende resultat fra OL sidste år, er der en faggruppe, der nok kan vinde en medalje eller to hjem til fædrelandet.

For når ejendomsmæglerne smider jakkesættet, stiller lædertasken med salgsopstillinger væk og skifter mæglerbrillen ud med sportsbrillen med farvet glas, er det angiveligt noget af en toptrimmet altet, der står tilbage.

En stikprøve fra den uafhængige boligside Boliga viser nemlig, at det med afstande - det har de danske mæglere enten enormt dårligt styr på, eller også har de høje tanker om deres egne sportslige evner.

Et stenkast kan ifølge ti tilfældigt udvalgte mæglerannoncer - ud af de mere end 600, hvor ordet optræder - være alt fra et par meter til næsten halvanden kilometer. Vel at mærke på de annoncer, hvor der er angivet noget konkret at ramme - modsat de mere diffuse som "byens pulserende liv", som er svært at kende den præcise placering af.

Stenkast er dog ikke en officiel OL-disciplin, men det er kuglestød, og der nåede Danmarks tidligere elite-kuglestøder - nu politiker - Joachim B. Olsen ved OL i Athen op på 21.07 meter.

Her vil en enkelt mægler med sine ni meter være tæt på et realistisk bud, mens gennemsnittet for de ti annoncer er knap 400 meter.

Se alle husene med et stenkasts-afstand her

Kirsebærsten eller ej

Og verdensrekorden for spytklat indehaves af  Brian "Young Gun" Krause fra USA, der har spyttet 28.51 meter - med en kirsebærsten til hjælp - men han skal næppe begynde at føle sig hjemmevant med den titel.

De danske ejendomsmæglere kan kan nemlig spytte op til 850 meter, viser Boligas beregning af spytklats-afstande i fem salgsopstillinger.

Andre er mere korrekte i deres angivelse, og en enkelt mægler påstår da også kun at kunne spytte ud på den grund, som huset ligger på.

Se alle husene med en spytklats-afstand her

Konge af spydkast

En anden mægler vover skinnet og inddrager OL-rekorder direkte i teksten:

"En OL-deltager i spydkast ville med en vis sandsynlighed godt kunne stå på terrassen, tage sigte og ramme vandet i søen," står der i annoncen for ejendommen her.

Hos Boliga vurderer vi dog med en vis sandsynlighed, at det næppe er muligt.

Distancen fra grunden til vandkanten ligger et sted mellem 120 og 130 meter - og norske Andreas Thorkildsens OL-rekord i spydkast er "kun" på 90.57 meter.

Så enten skal de solbadende ved vandkanten være beredt på spyd, der ikke når helt ud til søen - eller også må kasterne benytte et kendt og elsket trick: at stille sig lidt tættere på målet.

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.