Nyhedsbrevet Bolignyt

Rangliste: Her er top og bund på boligmarkedet i 2012

Skrevet af Boliga.dk (19. december 2012)


Charlottenlunds kvadratmeterpriser er svære at overgå. Foto: iStockphoto


Villasælgerne har haft endnu et dårligt år på boligmarkedet, hvor det har vist sig svært at komme af med ejerboligen til den pris, de ønskede.

Til gengæld kan cirka halvdelen af hussælgerne glæde sig over, at deres by klarer sig bedre i den interne konkurrence om at have de højeste kvadratmeterpriser.

Boliga har undersøgt, hvordan de enkelte byer og bydele er placeret prismæssigt i forhold til hinanden i 2011 og 2012, og her er det Kirke Hyllinge mellem Roskilde og Holbæk, der springer mest i øjnene.

Byen var i 2011 det 135. dyreste sted i landet at købe en kvadratmeter hus, men en pæn stigning i kvadratmeterpriserne har hjulpet byen 32 pladser frem på ranglisten på landsplan - det største spring mellem 2011 og 2012.

Vestjyske Sunds, fynske Faaborg og Slagelse på Sydvestsjælland følger lige i hælene på Kirke Hyllinge efter stigninger i kvadratmeterpriserne og deraf følgende gevaldige spring op ad listen.

Charlottenlund igen-igen
Landets dyreste sted at købe hus i 2012 var Charlottenlund nord for hovedstaden, mens husejerne i Hellerup overhalede naboerne i Gentofte, så postnummer 2900 nu er det næstdyreste sted at anskaffe sig en villa i Danmark.

Rungsted indtager fjerdepladsen efter at have skubbet Holte og Virum ned på henholdsvis 5.- og 6.-pladsen.

Slagtilbud på Lolland
Det billigste sted at købe hus i 2012 var Nakskov på Lolland, der vekslede en plads som nr. 199 i 2011 med en bundplacering som nr. 201 blandt undersøgelsens postnumre.

På markedet for lejligheder holdt København K førstepladsen over landets dyreste postnumre i 2012, mens der heller ikke var ændringer i sub-toppen, hvor Frederiksberg C.,  Hellerup, København V og København Ø alle holdt deres placeringer.

Aarhus N snupper sjettepladsen, i øvrigt foran naboerne i Aarhus C.

Den største fremgang stod Virum nord for København for med et spring på otte pladser frem, så postnummeret nu er det 15. dyreste sted i Danmark at handle lejligheder.

Taberne i den sammenhæng er Rødovre, Roskilde og Kastrup, der har tabt henholdsvis fire og, tre og tre placeringer på listen.

Den billigste kvadratmeterpris på ejerlejligheder i 2012 fandt man i Næstved på Sydsjælland.

Se hvordan din by har klaret sig i år

Villaer

Ejerlejligheder

* Statistikken er baseret på de boliger som er registreret i SVUR som solgte i hhv. hele 2011 og 2012.

Postdistrikter med færre end 30 registrerede salg i hvert af årene er udeladt.

I dette nyhedsbrev:

Ugens bolig: Hvad mener mægleren egentlig?

Ugens liste: Disse mæglere har nu billeder på Boliga

Her er 'Årets Boligekspert'

Jurahjørnet: Kommer jeg til at hænge på lejeren?

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.