Nyhedsbrevet Bolignyt

Så meget bolig får du for to mio. kr.

Skrevet af Boliga.dk (28. november 2012)


Hvis man er ude efter et billigt hus, skal man tage til Nakskov, hvor kvadratmeterpriserne er helt i bund. Foto: iStockphoto


Mangler du plads til familien?

Så tag to mio. kr. med til Nakskov på Lolland, hvor priserne er helt i bund og pengene derfor rækker til hele 575 kvadratmeter bolig.

En ny analyse fra Boliga viser, at et par mio. kr. i gennemsnit gav adgang til 156 kvadratmeter villa eller rækkehus i 3. kvartal, men der er enorme forskelle landsdelene imellem, og især i udkantsområderne kan man få meget plads for pengene.

Foruden Nakskov, der prismæssigt ligger helt i en klasse for sig, er der masser af kvadratmeter for pengene i vestjyske Tarm, Nykøbing M. og Nykøbing F., hvor to  mio. kr. i snit giver adgang til henholdsvis 361, 326 og 299 kvadratmeter hus.

Kigger man mod landets dyreste områder, hvor Charlottenlund nord for København ligger helt i top, er det til gengæld umuligt at finde en villa til to mio. kr. Men skulle det lykkes, og hvis sælgerne opnåede den gennemsnitlige kvadratmeterpris, ville der blot være 50 kvadratmeter hus for pengene.

Samme scenarium ville give 55 kvadratmeter på Østerbro i København og 55 kvadratmeter i Gentofte lidt længere mod nord.

Småt i indre by
Foretrækker man at bo i ejerlejlighed, er der også mange muligheder for at købe stort ind.

Således kan to mio. kr. veksles til 173 kvadratmeter i det centrale Randers og 172 kvadratmeter i Herning, mens samme beløb blot giver adgang til 66 kvadratmeter i det indre København og 70 kvadratmeter på Frederiksberg C og i Hellerup.

Ikke overraskende er landets største byer også leveringsdygtige i de højeste kvadratmeterpriser og dermed færrest antal kvadratmeter for pengene.

Postnumre fra såvel Aarhus som Odense er repræsenteret i top 10-listen, mens man skal et stykke længere ned for at finde Aalborg, som er Danmarks fjerdestørste by.

Her giver to mio. kr. adgang til 135 kvadratmeter.

Mange strandsalg
Priserne på fritidshuse er efterhånden så lave, at man skal helt tilbage til 2005 for at finde et tilsvarende niveau, og nogle af de billigste huse er blevet solgt i Hadsund sydøst for Aalborg.

Her har to mio. kr. i snit kunnet veksles til 211 kvadratmeter.

Omvendt har kvadratmeterpriserne i Ringkøbing, der topper prislisten, fået et gevaldigt hak opad, ikke mindst på grund af flere salg af sommerhuse, som ligger tæt på vandet.

Med en kvadratmeterpris på ca. 18.500 kr. er der således blot 108 kvadratmeter fritidsbolig for to mio. kr.**

Se hvor hvor kvadratmeter villa, du får for to mio. kr.

Se hvor mange kvadratmeter ejerlejlighed, du får for to mio. kr.

Se hvor mange kvadratmeter fritidshus, du får for to mio. kr.

*Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der er solgt min. 20 enheder i 3. kvartal 2012. Antal kvadratmeter er fundet ved at dividere to mio. kr. med kvadratmeterprisen.

** Flere nordsjællandske postnumre, herunder Hornbæk, er ikke med i opgørelsen pga. for få salg.

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.