Nyhedsbrevet Bolignyt

Steen Gude-slot kan ryge til tilbudspris

Skrevet af Boliga.dk (13. februar 2013)


Enrum slot er vurderet til 50 mio. kr., men der er gæld for 83 mio. kr. i ejendommen. Foto: itvang.dk


Den bedrageridømte ejendoms-fallent Steen Gude måtte i slutningen af januar se sit slot og tidligere firmadomicil i Vedbæk ryge på tvangsauktion, og efter første auktion tyder meget på, at hans kreditorer langt fra får dækket deres tilgodehavender.

Da Enrum Slot, som ejendommen hedder, den 30. januar røg under hammeren første gang, blev der budt 38 mio. kr., hvilket er er 12 mio. kr. under den offentlige vurdering og desuden milevidt fra at dække gælden i ejendommen.

Steen Gude og hans partnere, der tæller hans tidligere bestyrelsesformand i Stones Invest, Rolf Ussing, og investoren Michael Kaa Andersen, har oparbejdet gæld for 83 mio. kr. i slottet og kreditorerne må derfor håbe på et betydeligt højere bud, når ejendommen ryger på anden tvangsauktion den 27. februar.

Udsigt over Øresund
Steen Gude købte slottet gennem sit ejendomsimperium, Stones Invest, i 2005 og betalte 55 mio. kr. for herligheden, der ifølge salgsopstillingen på itvang.dk omfatter 2.240 kvadratmeter bolig med en imponerende udsigt over Øresund og en park på 4,5 hektar.

Ejendommen blev opført i 1700-tallet, men revet ned og genopført i nygotisk stil i 1845, og nogle vil måske huske huset som bopæl for Zeeland-milliardæren Robert Zeuthen i tredje sæson af tv-serien "Forbrydelsen".

Dømt for bedrageri
Steen Gude blev i december 2012 idømt seks års fængsel og en bøde på 18,5 mio. kr. for bedrageri i forbindelse med konkursen over hans ejendomsimperium Stones Invest A/S.

Rolf Ussing, Gudes bestyrelsesformand og medejer af Enrum Slot, blev idømt tre år for sin rolle i bedrageriet.
Begge valgte at anke dommen.

Se slottet her: http://www.itvang.dk/auktion/11261

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.