Nyhedsbrevet Bolignyt

Steen Gudes luksus-slot ryger på tvangsauktion

Skrevet af Boliga.dk (11. januar 2013)


Enrum slot er vurderet til 50 mio. kr., men der er gæld for 83 mio. kr. i ejendommen. Foto: itvang.dk


Den bedrageridømte ejendomsmatador Steen Gude må nu se endnu en af sine besiddelser ryge under hammeren.

Denne gang er der tale om en af Nordsjællands bedst kendte og mest fornemme ejendomme, Enrum Slot i Vedbæk, som han gennem sit ejendomsimperium Stones Invest købte af TK Development i 2005 for 55 mio. kr. og som han i flere år benyttede som hovedkvarter for sin virksomhed.

Udover Steen Gude har hans tidligere bestyrelsesformand i Stones Invest, Rolf Ussing, og investoren Michael Kaa Andersen begge andele i Enrum Slot via en større forgrening af anpartsselskaber.

Sammen skal de håbe på, at køberen på tvangsauktionen den 30. januar er i sit særdeles gavmilde hjørne. Gælden i slottet er nemlig på svimlende 83 mio. kr.

Kendt fra 'Forbrydelsen'
Den almindelige dansker vil måske huske ejendommen som bopæl for Zeeland-milliardæren Robert Zeuthen i sæson tre af tv-serien Forbrydelsen, og man skal da også være ved muffen for at byde på slottet.

Ifølge tvangsauktionssitet itvang.dk er den offentlige vurdering sat til 50 mio., men så får man også adgang til 2.240 kvadratmeter ejendom med en imponerende udsigt over Øresund og en park på hele 45.000 kvadratmeter.

Enrum, der oprindeligt var et landsted, blev opført i 1700-tallet, men da ejendommen i 1845 blev solgt til lensgreve Christian Conrad Sophus Danneskiold-Samsøe valgte han at rive hovedbygningen ned og i stedet opføre et slot i nygotisk stil. Det er denne version af Enrum, som i dag pryder bakken ved Vedbæk Havn.

Dømt for bedrageri
Steen Gude, der er bosat i Schweiz, har haft rigeligt med fogedretten at gøre i de senere år.

I 2009 fik boet efter Stones Invest A/S først solgt Steen Gudes forældres hjem på Skodsborg Strandvej 290 for 27  mio. kr..

Senere blev ejendommen på samme vej i nummer 300, hvor Steen Gude selv havde bopæl, solgt for 50,5 mio. kr., og sidste år røg hans ufærdige villa på Skodsborg Strandvej nummer 302 på tvang.

Steen Gude blev i december 2012 idømt seks års fængsel og en bøde på 18,5 mio. kr. for bedrageri i forbindelse med konkursen over hans ejendomsimperium Stones Invest A/S. Rolf Ussing, Gudes bestyrelsesformand og medejer af Enrum Slot, blev idømt tre år for sin rolle i bedrageriet. Begge valgte at anke dommen.

Se salgsopstilling og billeder af slottet her

Fik du læst:

Nye tal: Lejligheder bliver solgt hurtigere

Her er vinderen af iPad Mini'en

Ugens bolig: Køb dit eget forsvarsværk

Slagtilbud på Amalie-villa

Disse mæglere har nu billeder på Boliga

Jurahjørnet: Kan jeg flytte ind i mit værelse og opsige lejekontrakten?

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.