Københavns omegn - Boliga.dk

Find din nye bolig i Københavns omegn

Rundt om København findes en stribe omegnskommuner, der tilbyder den plads både ude og inde, som det kan være svært at komme i nærheden af midt i byen.

Området tæller således Københavns allernærmeste naboer i form af Hvidovre, Rødovre, Herlev, Gladsaxe og Gentofte – men når også længere ud til resten af Vestegns Kommunerne, Ballerup og Lyngby-Taarbæk.

Det er byer, der ikke udelukkende på grund af sin nærhed til København, kan minde om hinanden. Der er generelt tale om klassiske forstæder med butikstov, naturområder som Vestskoven, dele af Hareskov og Dyrehaven og altså også byer med blomstrende boligmarkeder.

I de senere år er antallet af huse, der sælges i Københavns omegn, nemlig steget i næsten alle kommunerne – og særligt i Brøndby, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og helt i front i Høje-Taastrup Kommune, hvor der i 2020 blev indgået 469 handler.

Det stigende antal handler betyder også, at husene, der er til salg tæt på København, kommer med en pris – og den er betydeligt over landsgennemsnittet. Vil man bosætte sig i Københavns nærhed får man mest for sine penge i Ishøj Kommune, hvor husene i gennemsnit sælges for 22.550 kroner pr. kvadratmeter, mens Gentofte er det dyreste sted med en gennemsnitlig salgskvadratmeterpris på næsten 55.770 kroner.