Nordsjælland - Boliga.dk

Find din nye bolig i Nordsjælland

Kongernes Nordsjælland, Whiskybæltet, Guldkysten. Nordsjælland bringer ofte tanker om tårnhøje huspriser og eksklusive adresser med sig – og det er ikke helt ved siden af. Kyststrækningen mod Øresund fra Gentofte og hele vejen op til Helsingør er nemlig traditionelt det sted i landet, hvor husene sælges for de absolut højeste priser.

I dette pastorat hører kvadratmeterpriser betydeligt over landsgennemsnittet således ikke sjældenhederne til. I Gentofte Kommune koster en gennemsnitlig huskvadratmeter i omegnen af 55.600 kroner – eller hvad der svarer til, at en villa på 150 kvadratmeter sælges for 8,34 millioner kroner. Også i den næste kystkommune Rudersdal, der blandt andet tæller byer som Vedbæk og Holte, koster en tilsvarende gennemsnitlig kvadratmeter 38.500 kroner – hvilket er nær det dobbelte af landsgennemsnittet på 17.175 kroner pr. kvadratmeter.

Ikke så overraskende er det også i netop Vedbæk, at vi finder det dyreste hus, der nogensinde er solgt i Danmark. I 2020 skiftede en 825 kvadratmeter stor villa nemlig hænder efter en handel til 150 millioner kroner.

Nordsjællands boligmarked tæller dog også langt mere menneskelige prislejer og boliger. Landsdelens billigste helårshuse findes i Halsnæs, der blandt andet breder sig over byer som Frederiksværk og Hundested – og naturskønne områder mod både Roskilde Fjord og sommerhuskysten mod Kattegat.