Østsjælland - Boliga.dk

Find din nye bolig på Østsjælland

Med store danske byer som Roskilde, Greve, Solrød og Køge er området Østsjælland folkerigt – men også præget af et boligmarked med mange mindre byer.

Mens Greve og Solrød Kommune hører til i områdets mindre ende – og primært centrerer sig omkring byerne af samme navn, tæller Roskilde og Køge noget større arealer og flere mindre oplandsbyer. Kommunerne har dog alle det tilfælles, at priserne på husene ligger indenfor nogenlunde samme spænd. Af de fire kommuner er Køge med en kvadratmeterpris på lige over 20.500 kroner den billigste, mens Solrød er den dyreste at købe hus i. Her koster husene nemlig i gennemsnit 26.000 kroner pr. kvadratmeter – eller hvad der svarer til 3,9 millioner kroner for et hus på 150 helt gennemsnitlige kvadratmeter.

Både Køge, Solrød og Greve Kommune ligger ud til Køge Bugt – mens Roskilde ligger for foden af Roskilde Fjord og har en anden østsjællandsk kommune som nabo – nemlig Lejre. Lejre er nok i særdeleshed kendt for sin rige mængde Danmarkshistorie, der særligt tager udgangspunkt i vores forfædre; vikingerne.

Lejre Kommune adskiller sig en smule fra de øvrige kommuner i landsdelen. Den ligger længst væk fra hovedstaden – med en rejsetid på cirka én time i bil til Rådhuspladsen i København – og så når huspriserne her ikke op over 20.000 kroner pr. kvadratmeter.