Vestjylland - Boliga.dk

Find din nye bolig i Vestjylland

Drømmer du om at bosætte dig langs den jyske vestkyst fra Hvide Sande i syd til Thyborøn i Nord – eller måske lidt længere inde i landet – eksempelvis i Holstebro, Herning eller Viborg – er du ikke alene.

For selvom der er stor forskel på prisklasserne i de vestjyske kommuner, har der de seneste år været en stigning i antallet af hushandler, hvor særligt ejendomsmæglerne i Viborg Kommune med 780 hushandler i 2020 har haft travlt.

Ligesom naturen spænder bredt – fra de maleriske kyststrækninger helt ud til Vesterhavet til det flade istidslandskab i landsdelens midte – er der også store prisforskelle i området. Kigger man på gennemsnitspriserne sælges huskvadratmeterne i de billigste kommuner nemlig for bare det halve af priserne i de dyreste kommuner.

Lemvig er med en gennemsnitlig salgskvadratmeterpris på 6.000 kroner landsdelens billigste kommune – og landets samlet set fjerdebilligste sted at købe hus. Området huser knap 20.000 indbyggere og breder sig foruden selve Lemvig over byer som Harboøre og Thyborøn.

Holstebro er omvendt områdets dyreste kommune med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på godt 12.000 kroner, hvilket svarer til, at et gennemsnitligt hus på eksempelvis 150 kvadratmeter koster 1,8 millioner kroner i kommunen, der blandt andet rummer det kendte frilandsmuseum Hjerl Hede.