Skal du sælge din bolig?
Få 3 gratis og uforpligtende Boliga Salgsvurderinger >

Søg fritidsgrunde til salg

Fritidsgrunde til salg i hele Danmark

Kniber det med at finde det perfekte sommerhus, hvor morgensolen rammer terrassen på den helt rigtige måde, og hvor plantegningen passer perfekt til familiens behov? Så skal I måske indstille jagten på det perfekte sommerhus - og i stedet kigge på fritidsgrunde, så I helt selv kan bestemme, hvordan jeres sommerhus skal bygges. Det kan være, at I vil have havudsigt, bo midt i en naturrig skov eller i nærheden af byen. Beliggenheden har naturligvis en stor indvirkning på prisen - og dermed også, hvor meget du så har råd til at bygge for. Boliga.dk viser alle fritidsgrunde til salg. Start din søgning her.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. december 2022
Total antal fritidsgrunde til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på fritidsgrunde til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Byg dit eget sommerhus

Det er en stor mundfuld at kaste sig over selv at bygge eller at få opført en helt ny bolig – særligt hvis man er novice ud i isolering, bebyggelsesprocenter og tagkonstruktioner. Et godt sted at starte kunne derfor meget vel være at opføre et sommerhus på en af de fritidsgrunde, der for øjeblikket er til salg i Danmark.

Sommerhusgrundene er lige så mangfoldige som de huse, der kan opføres på dem. Men når det kommer til at vælge den helt rigtige grund, er det væsentligt at gøre sig umage og finde lige den beliggenhed, man drømmer om – og har råd til.

I modsætning til alt det, du placerer på grunden, er fritidsgrunden jo ikke sådan at flytte; så længes du efter lange weekender og sommerferier i fred og idyl, er det en god ide at sikre, at den nye sommerhusgrund ikke ligger lige op ad store, trafikerede veje, togskinner eller andre støjgener.

Ligeledes kan du også undersøge grundens beliggenhed i forhold til store regnskyl og solens bane – på den måde undgår du, at dine fremtidige sommeraftener kommer til at foregå i fuld skygge på en sumpet grund.

På Boliga.dk findes der på hver fritidsgrund, der for øjeblikket er udbudt til salg, et kort over støjen, solens bane og risikoen for oversvømmelse, som kan hjælpe dig med at finde den bedste beliggenhed til dit fremtidige byggeri.

Priserne varierer

Ligesom priserne på fritidshuse kan variere, kan priserne på fritidsgrunde naturligvis også. Fritidsgrunde sælges for beløb helt ned under 100.000 kroner og op til enorme millionpriser. De billigste grunde ligger ofte i de af landets dele, der også ellers trækker boligmarkedets laveste priser; Nordjylland, Lolland og Falster.

Omvendt kan landets dyreste fritidsgrunde, der typisk findes i de attraktive ferieområder langs kysterne på eksempelvis Fanø, i Skagen og ved den jyske vestkyst, også løbe op i summer, der er langt dyrere end grunde med sommerhuse.

Fritidsgrunde og helårsgrunde

Ofte er fritidsgrunde lette at identificere, fordi de tit ligger i sommerhusområde. Men fritidsgrunde kan også ligge i områder blandt almindelige helårshuse, og her skal man være opmærksom - vil man bygge på en fritidsgrund, må man som udgangspunkt nemlig ikke bruge huset til helårsbeboelse. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvad det er for en type grund, man er faldet for, inden man går i gang med de helt store forberedelser til byggeprojektet.

Der er også forskellige lovkrav til, om man bygger et fritidshus eller et helårshus - eksempelvis er der andre krav til, hvordan isoleringen skal være i et helårshus end i et fritidshus, og helårshuse kan derfor i nogle tilfælde være dyrere at bygge.

Pool, shelter eller anneks?

Udover selve sommerhuset er der en lang række ting, man også skal have med i overvejelserne, når man skal finde den helt rigtige fritidsgrund. Er man udendørstypen, skal man tænke over, hvordan man vil udnytte kvadratmeterne på grunden, der ikke går til boligen. Skal frokosten tilberedes i det fri, kan man overveje at etablere en bålplads, mens andre hellere vil skrue op for komforten og prioritere plads til en pool. Til de overnattende gæster kan man få ekstra plads i et anneks eller i et shelter, hvis man er typen, der elsker at sove under stjernehimlen en lun sommernat.

Kun fantasien sætter grænsen for, hvordan fritidsgrunden til dit drømme-sommerhus skal se ud. På Boliga.dk kan du finde præcis den fritidsgrund, der passer til dine behov. Start søgningen her.