Drømmer du om at bygge dit eget hus?
Besøg vores nye Byg Hus-univers her

Søg fritidshuse til salg

Fritidshuse til salg i hele Danmark

Der findes næppe en mere dansk følelse end at sidde ved havebordet med en skål jordbær af egen høst under den åbne, blå himmel og nyde sommeren. Og netop det kan lade sig gøre i et sommerhus. Danmark er beriget med masser af kystlinje, og det er også her, de fleste sommerhusområder befinder sig - og jo mere af havet, du kan se fra terrassen, desto højere er prisen naturligvis også. Om du er til den kystnære beliggenhed eller den naturrige nær skov og grønne områder, kan du finde drømmesommerhuset her på Boliga.dk.

Vælg Region:
Fordelingen af boligtyper til salg 1. august 2022
Total antal fritidshuse til salg

Sammenlign med antallet af udbud i et postnummer

Grafen herover viser udviklingen i udbudet af boliger til salg. Du kan ved at klikke på lagkage figuren se grafen for hver enkelt boligtype.
Grafer på Boliga.dk må gerne reproduceres med tydelig kildehenvisning.
Gennemsnitlig kvadratmeterpris på fritidshuse til salg

Sammenlign med kvadratmeterpris i et postnummer

Dyre og billige sommerhuse

Der er sommerhuse til salg i hele Danmark, men der er områder i landet, der er mere attraktive i sommermånederne end andre. Sommerhuskøberne med nok mønt på lommen går gerne på jagt efter drømmehuset i alt fra Hornbæks og Tisvildelejes dyre fritidskvadratmeter til Vestjyllands sommerhusområder tæt på stranden, som tæller alt fra surferparadiset Klitmøller og hele vejen ned til Vadehavet.

Netop de to Nordsjælland-byer er sammen med uge 29-legenden; Skagen blandt landets ældste sommerhusområder, da det i sin tid var disse steder, kunstnere rykkede til for at fange det særlige lys. Siden hen er penselstrøg dog skiftet ud med små butiksstrøg med cafeer, sommertøj og isboder – og de ødet beliggende egne er blevet til hotspots for feriegæster.

Er man ude efter at købe et sommerhus på en af disse beliggenheder, skal man således også være klar til at betale nogle ganske høje priser for sommerhusene. Tisvildeleje, Hornbæk og Skagen – er nemlig sammen med Aarhus-forstaden Egå landets suverænt dyreste steder at købe sommerhus.

Er beløbet på kontoen mere sparsomt, kan man med fordel kigge mod nogle af Danmarks billigste kommuner, hvis man drømmer om et sommerhus til billige penge. De lidt billigere sommerhuskvadratmeter kan findes i områder som Lolland, Falster og Nordjylland. Ligesom nogle af landets småøer også byder på billige sommerhuse.

Mindre sommerhuse og flexboliger

Rækker budgettet ikke helt til et sommerhus med plads til flere generationer og store sammenbragte familier, kan et mindre et af slagsen måske også gøre det. Nogle steder kan man finde små sommerhuse i ferieområder, der tilbyder fællesrum med diverse aktiviteter, legepladser, storkøkken og lignende.

Et andet alternativ til et billigt sommerhus kunne være et kolonihavehus, der typisk også ligger noget nærmere landets byer. Derudover har også flexbolig-ordningen gjort det muligt at anvende nogle helårsboliger som sommerhus, hvilket åbner et større marked for de sommerhussøgende i de kommuner, hvor ordningen er gældende. I mange tilfælde kan der faktisk være penge at spare ved at købe en helårsbolig med flexstatus og omdanne det til et sommerhus. Almindelige sommerhuse ligger som regel i populære sommerhusområder, hvilket kan få priserne til at stige i vejret, men køber man et almindeligt hus i et almindeligt boligområde og omdanner det til en flexbolig, kan man altså spare penge på beliggenheden. Faaborg-Midtfyn er den kommune med flexboligordning, hvor der er flest penge at spare. Samme mønster gør sig gældende i Hedensted, Hjørring og Odder kommune, hvor der også er en del at spare.

Uanset om man køber dyrt eller billigt, skal man i begge tilfælde have styr på sommerhusets tilstandsrapport, da et billigt sommerhus kan gå hen og blive en dyr affære, hvis der er en masse, der skal renoveres og udskiftes, fordi sommerhuset viser sig at være i dårlig stand.

Nyt eller gammelt

Sommerhuse kommer - som helårshuse - i mange facetter. Nogle finder det charmerende med et sommerhus af ældre dato, hvor der altid er et projekt at gå i gang med på en regnvejrsdag, mens andre helst vil have et sted, som er nyt og lækkert og uden det store vedligehold. Hører du til den sidste gruppe, kan med fordel vælge at købe en fritidsgrund og få opført et arkitekttegnet sommerhus, der opfylder alle jeres behov. Måske I skal have plads til flere generationer på én gang ved at bygge et anneks - eller måske skal jeres sommerhus danne ramme om jeres pool- og spa-drømme. På Boliga.dk kan man - udover at finde fritidshuse - også finde fritidsgrunde, hvis man mere er byg-selv-typen, og man kan finde typehuse, der passer til grunden.

Fritidshuse og helårshuse

Man kan ofte godt skelne et sommerhus fra et helårshus, fordi de tit ligger i storesommerhusområder fyldt med andre sommerhuse. Dog kan fritidshuse også ligge iområder blandt almindelige helårshuse, og det er derfor vigtigt, at man undersøger iBBR-registret på Boliga.dk, hvorvidt huset har fritids- eller helårsstatus, dafritidshuse ikke må beboes i længere tid. Der stilles også helt andre krav til, hvordanet helårshus er bygget og isoleret.

På Boliga.dk kan du finde alle sommerhuse til salg i hele landet, der passer til alle pengepunge. Start din søgning i dag.